Φεστιβάλ / Βραβεία

O ΠΑΟΚ που αγάπησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σε παγκόσμια πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

στα 10

H τελευταία φιλμική αφιέρωση του Νίκου Τριανταφυλλίδη ήταν στην αγαπημένη του ομάδα και το ντοκιμαντέρ που ετοίμαζε για τα «90 Χρόνια ΠΑΟΚ» θα κάνει τη συγκινητική πρεμιέρα του στο φυσικό του χώρο, τη Θεσσαλονίκη.

Flix Team
O ΠΑΟΚ που αγάπησε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης σε παγκόσμια πρεμιέρα στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ηταν το πρότζεκτ που έμεινε στη μέση, όταν έφυγε από τη ζωή και ολοκληρώθηκε σαν παρακαταθήκη στα ασφαλή χέρια της συντρόφου του, Μαρίνας Δανέζη, για να την ολοκληρώσει.

Το «90 Χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το Μέλλον» είναι όμως κάτι παραπάνω από ένα ντοκιμαντέρ για μια ομάδα. Είναι μια αφιέρωση του Νίκου Τριανταφυλλίδη σε όλα όσα αντιπρόσωπευε για τον ίδιο αλλά και τους αμέτρητους οπαδούς της η ομάδα του ΠΑΟΚ.

*Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε όλα τα τελευταία νέα σχετικά με το 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου)*

ΠΑΟΚ Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης με τον Φερνάντο Σάντος

Οπως αναφέρει το επίσημο δελτίο Τύπου του 57ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το «90 Χρόνια ΠΑΟΚ» είναι η ιστορία μίας ομάδας που γράφεται αδιάλειπτα στις κερκίδες, στο γήπεδο, στους δρόμους των ταξιδιών της και στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό της. Οι μεγάλοι σταθμοί του ΠΑΟΚ, η χαμένη πατρίδα και ο ξεριζωμός, το ιστορικό και κοινωνικό φόντο, ξετυλίγονται στον φακό σαν ένα ζωντανό κινηματογραφικό ημερολόγιο, μέσα από τις εξομολογήσεις παλαίμαχων και νέων ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και πιστών φίλων του ΠΑΟΚ, όπως οι Νότης Τσίντογλου , Γιώργος Κούδας, Κλάους, Ιβάν Σαββίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κ.α. - σε μια περίεργη, ειρωνική σύνδεση με την επικαιρότητα.

ΠΑΟΚ Ο Κλάους στην κάμερα

ΠΑΟΚ Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νότης Τσίνογλου

90 Χρόνια ΠΑΟΚ, μια ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη / Εκτέλεση παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη για την ΝΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Δημήτρης Παπανδρέου για την Fairplay / Παραγωγή: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Διαβάστε και δείτε ακόμη:

ΠΑΟΚ

To 57o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα ανοίξει αυλαία φέτος στο Ολύμπιον μια μέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ενώ η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν –αντί για Σάββατο- την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης:

57th thessaloniki poster 607