Φεστιβάλ / Βραβεία

Ανοιχτή προβολή «Φρανκενστάιν Τζούνιορ»: Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με χαμόγελο τον Τζιν Γουάιλντερ

στα 10

Σε μια δωρεάν ανοιχτή προβολή που προβλέπεται αξέχαστη, στα δυτικά της πόλης, το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προβάλλει το «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» του Μελ Μπρουκς και μάς φτιάχνει το κέφι!

Flix Team
Ανοιχτή προβολή «Φρανκενστάιν Τζούνιορ»: Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με χαμόγελο τον Τζιν Γουάιλντερ

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες όλων των εποχών, την ταινία «Φρανκενστάιν Τζούνιορ» («Young Frankenstein») του Μελ Μπρουκς, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στη δεύτερη δωρεάν ανοιχτή προβολή που διοργανώνει, αυτή τη φορά στα δυτικά της πόλης, σε συνεργασία με τον Δήμο Παύλου Μελά και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η κλασική κωμωδία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Η εκδήλωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της ανοιχτής προβολής της ταινίας «Chinatown» στις αρχές Ιουλίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 2.500 θεατές.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μελ Μπρουκς στεναχωριέται που δεν θα μπορεί να παίρνει τηλέφωνο τον Τζιν Γουάιλντερ

young frankenstein 607

Η παλαβή, ανατρεπτική κι απολαυστική κωμωδία του Μελ Μπρουκς του 1974, με πρωταγωνιστή, φυσικά, τον Τζιν Γουάιλντερ που έφυγε από τη ζωή στις 29 Αυγούστου, θέλει τον εγγονό του Φρανκενστάιν να ντρέπεται για τη διάσημη καταγωγή του. Ο τζούνιορ δεν θέλει καν να τον φωνάζουν Φρανκενστάιν και επιμένει στο όνομα Φρανκενστίν. Τις αναστολές του ξεπερνά, όταν κληρονομεί το κάστρο και το ημερολόγιο με τις σημειώσεις του παππού του. Τότε βάζει ξανά μπρος τα πειράματα του προγόνου του με απρόβλεπτες συνέπειες... Η ταινία προτάθηκε για Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Ηχου καθώς και για τις Χρυσές Σφαίρες Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου (Κλόρις Λίτσμαν και Μάντλιν Καν, αντίστοιχα).

Διαβάστε ακόμη: Κάτι για να θυμάσαι για πάντα τον Τζιν Γουάιλντερ

young frankenstein 607

Info

  • Φρανκενστάιν Τζούνιορ / Young Frankenstein (ΗΠΑ, 1974) | Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς | Με τους: Τζιν Γουάιλντερ, Μάντλιν Καν, Μάρτι Φέλντμαν, Κλόρις Λίτσμαν | Ασπρόμαυρη, 106΄
  • Χώρος: ανοιχτός χώρος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (πύλη απέναντι από το Δημαρχείο)
  • Ωρα προσέλευσης: 20.30 - ώρα έναρξης προβολής: 21.00

Young Frankenstein Poster

Διαβάστε ακόμη: