Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: A' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου που θα λάβει χώρα η 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: A' Γυναικείος Ρόλος

Αν η Κέιτ Μπλάνσετ χάσει φέτος το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και αυτό οφείλεται στο «σκάνδαλο Γούντι Αλεν», τότε η Ακαδημία μπορεί απλά να αυτοκαταστραφεί ησύχως και να ξανασκεφτεί πολύ καλά πριν ξαναξεκινήσει τις εργασίες της στο όποιο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη: Χρυσές Σφαίρες 2014: Λίγη βότκα και πολύ από το μεγαλείο της Κέιτ Μπλάνσετ

Στην πιο αναπάντεχη τροπή της μοίρας μιας από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς της γενιάς μας και ενός σκηνοθέτη που δεν θα σταματήσουμε να λατρεύουμε ακόμη και αν βαριόμαστε να βλέπουμε τις ταινίες του, η Κέιτ Μπλάνσετ παίζει την σύγχρονη Μπλανς Ντιμπουά του Γούντι Αλεν παραδίδοντας ένα μάθημα κινηματογράφου από αυτά που θα διδάσκονται χρόνια μετά όταν κάποιος θα θέλει να δείξει τι σημαίνει αστεία, σπαρακτική, συγκινητική, εκρηκτική ερμηνεία που μπαίνει βαθιά μέσα σου και σου τρώει τα σωθικά κάνοντας τη λέξη «ταύτιση» να μοιάζει απλά λίγη.

2

Η Κέιτ Μπλάνσετ δεν ερμηνεύει τη «Θλιμμένη Τζάμσιν», αλλά είναι αυτή η υπέροχη, κατεστραμμένη γυναίκα που αποξενωμένη ακόμη και από τον ίδιο της τον εαυτό αναζητά κάτι που θα την αποτραβήξει από την παράνοια, τη νεύρωση και την αφελή πίστη της στην καλοσύνη των ξένων.

Ο Γούντι Αλεν την ξέρει καλά, η Κέιτ Μπλάνσετ ακόμη καλύτερα. Το κείμενο του πρώτου της δίνει υπόσταση, η Μπλάνσετ της δίνει ψυχή. Μαζί, ολοκληρώνουν μια ηρωίδα τόσο μοντέρνα που είναι κλασική, ένα σύμβολο που έχει σάρκα και οστά, μια από τις μεγάλες γυναίκες της ιστορίας του σινεμά.

Α, ναι, στην ίδια κατηγορία υπάρχουν και τέσσερις ακόμη υποψήφιες. Τι κρίμα γι' αυτές!

Μόνο για την ιστορία αυτές είναι η Σάντρα Μπούλοκ στο «Gravity» (στη δεύτερη υποψηφιότητά της - έχει πάρει Οσκαρ στο «The Blind Side»), η Μέριλ Στριπ στον «Αύγουστο» (υποψήφια για 18η φορά), η Εϊμι Ανταμς στον «Οδηγό Διαπλοκής» (πέμπτη της υποψηφιότητα, πρώτη στον Α' Γυναικείο) και η Τζούντι Ντεντς στο «Philomena» (έβδομη υποψηφιότητα, έχει πάρει Οσκαρ Β' Γυναικείου για τον «Ερωτεύμένο Σαίξπηρ).

Διαβάστε ακόμη: Δείτε την Κέιτ Μπλάνσετ να αφιερώνει το BAFTA Α' Γυναικείου Ρόλο στον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

Περισσότερες προβλέψεις:

H 86η απονομή των βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά την Κυριακή 2 Μαρτίου (προς ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας) στα κανάλια Novacinema.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014