Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου όπου θα λάβει χώρα τη 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

Αν η Ακαδημία ξεπεράσει τον Disney εαυτό της, θα χαρίσει τη ψήφο της στο καλύτερο από τα πέντε φιλμ κινουμένων σχεδίων που κοσμούν την εν λόγω κατηγορία.

Αυτό δεν είναι άλλο από το «The Wind Rises» του Χαγιάο Μιγιαζάκι, ένα έπος-κομψοτέχνημα που αναδεικνύει τον μεγαλύτερο animator της εποχής μας και μαζί όλη τη δύναμη του animation ως το πιο μοντέρνο genre αυτή τη στιγμή στον πλανήτη σινεμά.

Αν ο Μιγιαζάκι κερδίσει, θα κλείσει με ένα Οσκαρ την τεράστια καριέρα του - κατά τον ίδιο, το «The Wind Rises» είναι η τελευταία του ταινία - και θα προσθέσει ακόμη ένα αγαλματάκι σε αυτό που είχε κερδίσει το 2001 για το «Spirited Away», την πρώτη τότε anime ταινία που κέρδισε ποτέ Οσκαρ.

Ο μεγάλος του αντίπαλος είναι φυσικά το «Frozen» της Disney που ως αδιαφιλονίκητο φαβορί θέλει με οποιονδήποτε τρόπο να κερδίσει, ειδικά σε μια χρονιά που απουσιάζει η Pixar (λες και οι «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» είναι χειρότερη ταινία από το «Croods») και η μοναδική ευρωπαϊκή πρόταση είναι το γαλλικό «Ernest and Celestine» που μπορεί να αρκεστεί στην υποψηφιότητα.

Αυτές είναι οι πέντε ταινίες υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων:

Περισσότερες προβλέψεις:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: OSCARS 2014