Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

στα 10

Από σήμερα και μέχρι τις 2 Μαρτίου όπου θα λάβει χώρα τη 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, το Flix προβλέπει τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Flix Team
Oscars 2014 / Οι προβλέψεις του Flix: Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία

H απρόβλεπτη κατηγορία του Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας μοιάζει φέτος με... ευκολάκι, αν λάβει κανείς υπόψη του πως η «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο έχει βραβευθεί ήδη με το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, τη Χρυσή Σφαίρα και το BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και φτάνει στην Απονομή με το καλύτερο σκορ και από τις πέντε υποψήφιες ταινίες της κατηγορίας στο αμερικάνικο box-office.

Αν η «Τέλεια Ομορφιά» κερδίσει το Οσκαρ, αυτό θα είναι το 11ο (13o, αν μετρήσει κανείς και τα τιμητικά Οσκαρ στα πρώτα χρόνια των βραβείων) στην ιστορία της Ακαδημίας που δίνεται σε ιταλική ταινία, με πιο πρόσφατο αυτό για το «Η Ζωή είναι Ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι το 1998. Ακόμη κι αν χάσει, η Ιταλία βρίσκεται πρώτη χώρα σε βραβεία ξενόγλωσσου Οσκαρ και δεύτερη σε υποψηφιότητες μετά τη Γαλλία.

2 H Τέλεια Ομορφιά

Οι αντίπαλοί της δεν είναι αμελητέοι - ειδικά τα «Ραγισμένα Ονειρα» του Φελιξ βαν Γκρόνιγκερ και το «Κυνήγι» του Τόμας Βίντερμπεργκ, αλλά σε μια πεντάδα που λείπουν βαριά πυροβολικά όπως το «Η Ζωή της Αντέλ» (η Γαλλία δεν είναι καν υποψήφια με τη φετινή της εκπροσώπηση, το «Ρενουάρ» του Ζιλ Μπουρντός) και το «Απαγορευμένο Ποδήλατο» της Χάιφα Αλ Μανσούρ από τη Σαουδική Αραβία (που αν ήταν υποψήφιο θα μιλούσαμε για καθαρό φαβορί), η επκράτηση της ταινίας του Σορεντίνο μοιάζει με ασφαλή πρόβλεψη.

Σε κάθε περίπτωση η πεντάδα ανασαίνει τόσο από την παρουσία του «Ομάρ», της δεύτερη ταινία από την Παλαιστίνη που προτείνεται ποτέ για Οσκαρ (η πρώτη ήταν το «Paradise Now», πάλι του Χανί Αμπού-Ασάντ), αλλά και από το υπέροχο «The Missing Picture» του Ρίτι Παν από την Καμπότζη.

2 The Missing Picture

Αυτές είναι οι πέντε υποψήφιες ταινίες για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας:

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προοσκαρική κούρσα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.