Φεστιβάλ / Βραβεία

BAFTA 2014: Δείτε την Κέιτ Μπλάνσετ να αφιερώνει το βραβείο της στον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

στα 10

Θλιμμένη Κέιτ. Η Κέιτ Μπλάνσετ αφιέρωσε χθες βράδυ το BAFTA βραβείο της στον φίλο της Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν. «Phil, buddy, this is for you, you bastard, I hope you're proud...»

BAFTA 2014: Δείτε την Κέιτ Μπλάνσετ να αφιερώνει το βραβείο της στον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν

Γνωρίστηκαν στο γύρισμα του «Ταλαντούχου Κύριου Ρίπλεϊ» και από τότε ήταν φίλοι. Αλλωστε τους ένωνε η αγάπη τους για το θέατρο, είχαν μία ίδια αντίληψη για το πώς ένας ηθοποιός προσεγγίζει ένα ρόλο, παρόμοιο τρόπο δουλειάς, κοινή εργασιακή ηθική. Οι πρώτες φωτογραφίες, λίγες μόνο ώρες μετά το σοκ του θανάτου του Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, έδειχναν την Κέιτ Μπλάνσετ να επισκέπτεται το διαμέρισμα της γυναίκας του κουβαλώντας δώρα για τα παιδιά.

Χθες το βράδυ, στην τελετή απονομής των BAFTA 2014, όπου η Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε το βραβείο ερμηνείας για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν, δεν ευχαρίστησε τη λίστα από τους συντελεστές της ταινίας, τους αντζέντηδες και τους παραγωγούς. Συγκινημένη, αλλά με τον κομψό, intellectual, αλλά και αστείο τρόπο που τη διακρίνει, αφιέρωσε το βραβείο στο φίλο της, ο οποίος πάνω από όλα ήταν κάποιος που θαύμαζε, όχι μόνο αγαπούσε.

«Φιλ, το μνημειώδες ταλέντο σου, η γενναιοδωρία σου και η ασυμβίβαστη αποστολή σου για να βρίσκεις την αλήθεια στην τέχνη και στη ζωή θα μου λείψει - όχι μόνο εμένα αλλά σε όλους μας, στους φίλους σου πέρα από αυτό το δωμάτιο κι αυτή τη βιομηχανία. Στο κοινό που σ' αγαπούσε τόσο πολύ....»

Δείτε το βίντεο...

Διαβάστε περισσότερα:

Tags: OSCARS 2014