Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2021: Η Κλόι Ζάο στην κριτική επιτροπή

στα 10

Η πολυβραβευμένη σκηνοθέτης του «Nomadland» αποδέχθηκε την πρόσκληση: θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του Μπονγκ Τζουν-χο.

Βενετία 2021: Η Κλόι Ζάο στην κριτική επιτροπή

Από τον Ιανουάριο του 2021 είχε ανακοινωθεί επισήμως ότι ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 78ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Και τώρα πληροφορούμαστε ότι θα έχει καλή παρέα.

Η γυναίκα που αποτέλεσε το πρόσωπο της χρονιάς, σαρώνοντας πολλαπλά βραβεία και κάνοντας ιστορικά ρεκόρ στα Οσκαρ, δέχθηκε να επιστρέψει στο φεστιβάλ όπου ξεκίνησε η νικητήριά της πορεία: η Κλόι Ζάο, που είδε το «Nomadland» να κάνει πρεμιέρα πέρσι στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και να φεύγει με τον Χρυσό Λέοντας, θα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού.

Θυμηθείτε κι αυτό: Oscars 2021: Η Κλόι Ζάο είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία

chloe zao MAIN

Η Κινέζα σκηνοθέτης έζησε έντονα το 2020: Kέρδισε Οσκαρ Σκηνοθεσίας (το 2ο που κερδίζει γυναίκα, μετά την Κάθριν Μπίγκελοου), αλλά και Καλύτερης Ταινίας (ως παραγωγός επίσης), τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, το DGA βραβείο της Ενωσης των Αμερικανών Σκηνοθετών και 55 ακόμα βραβεία κριτικών ενώσεων (από την Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, μέχρι το Τορόντο και το Σαν Φρανσίσκο) για το «Nomadland». Ηταν αναμφισβήτητα η σκηνοθέτης της χρονιάς κι έκανε την ταινία της χρονιάς. Μία ταινία που συγκέντρωσε 216 συνολικά βραβεία σε όλο τον κόσμο!

Δεν απορεί λοιπόν κανείς που θέλει να επιστρέψει στο Φεστιβάλ που ήταν η αφετηρία αυτού του θριάμβου.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που θα πλαισιώσουν τους Μπονγκ Τζουν-χο και Κλόι Ζάο είναι (μέχρι στιγμής): η γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Εφιρά (η πρωταγωνίστρια του «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν) η Σίνθια Ερίβο (που ερμηνεύει φέτος την Αρίθα Φράνκλιν στο «Genius») και η Σάρα Γκόρντον, η Καναδή ηθοποιός και παραγωγός που γνωρίσαμε στην «Επικίνδυνη Μέθοδο» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και είδαμε επίσης στο «The Death and Life of John F. Donovan» του Ξαβιέ Ντολάν.

Περιμένουμε τα νεότερα...

Διαβάστε περισσότερα: