Φεστιβάλ / Βραβεία

H Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευτεί φέτος από το Φεστιβάλ της Βενετίας

στα 10

Με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα θα βραβεύτει η Τζέιμι Λι Κέρτις από το 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας λίγο πριν την πρεμιέρα του «Halloween Kills».

H Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευτεί φέτος από το Φεστιβάλ της Βενετίας

Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα παραλάβει το τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτό τον Σεπτέμβριο, για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Η τελετή θα διεξαχθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο Sala Grande του Palazzo del Cinema πριν την ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού, του «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στην οποία και πρωταγωνιστεί τον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ.

Διαβάστε ακόμα: H Τζέιμι Λι Κέρτις χαρακτηρίζει το «Halloween Kills» ως «αριστούργημα»

halloween kills 607

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα με τιμήσει με αυτόν τον τρόπο. Μου φαίνεται αδιανόητο πως είμαι σε αυτή την βιομηχανία τόσο χρόνια έτσι ώστε να παραλάβω τιμητικό βραβείο για την προσφορά μου, και ότι συμβαίνει τώρα, με το “Halloween Kills”, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα. Το “Halloween” – και ερμηνεία της Λόρι Στρόουντ – εκτόξευσε και κράτησε την καριέρα μου στα ύψη και το να έχουμε αυτές τις ταινίες να εξελιχθούν σε ένα νέο franchise το οποίο αγαπήθηκε από του κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι, και παραμένει, ένα δώρο. Ο ιταλικός κινηματογράφος πάντα τιμούσε και αναδείκνυε το είδος το οποίο που έδωσε την καριέρα μου, οπότε δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη και χαρούμενη να δεχτώ αυτό το βραβείο από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκ μέρους της Λόρι και όλων των θαρραλέων ηρωιδών του κόσμου που τα βάζουν με φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια και αρνούνται να υποχωρήσουν», δήλωσε η Κέρτις αμέσως μετά την ανακοίνωση για την βράβευσή της.

To 78o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τη 1 ως τις 11 Σεπτεμβρίου του 2021 στο Λίντο της Βενετίας.