Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Χρυσές Σφαίρες τιμούν τον Γούντι Αλεν για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο

στα 10

Στις 12 Ιανουαρίου του 2014, ο Γούντι Αλεν θα σηκωθεί στη σκηνή της τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών για να παραλάβει το τιμητικό βραβείο «Cecil B. DeMille» για το σύνολο της καριέρας του.

Οι Χρυσές Σφαίρες τιμούν τον Γούντι Αλεν για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο

«Δεν υπάρχει κανείς που να αξίζει αυτό το βραβείο, περισσότερο από τον Γούντι Αλεν. Η συνεισφορά του στο σινεμά υπήρξε ένα φαινόμενο και είναι κυριολεκτικά ένας παγκόσμιος θησαυρός.»

Με αυτά τα λόγια, ο Πρόεδρος της Ενώσης Ξένων Ανταποκριτών στο Χόλιγουντ, Τεό Κίνγκμα, δικαιολόγησε την απόφαση της βράβευσης του Γούντι Αλεν, η οποία έρχεται να ακολουθήσει αυτές του Στίβεν Σπίλμπεργκ, του Ρόμπερτ Ντε Νίρο, του Γουόρεν Μπίτι, του Αντονι Χόπκινς και άλλων ζωντανών θρύλων του σινεμά που μέσα στα χρόνια παρέλαβαν το βραβείο «Cecil B. DeMille» για το σύνολο της καριέρας τους.

Το βραβείο έρχεται να σφραγίσει την τεράστια επιτυχία του «Blue Jasmine» στο αμερικανικό box-office, το οποίο είναι πρώτο ανάμεσα στα ανεξάρτητα φιλμ αλλά και το μεγαλύτερο άνοιγμα σε αίθουσες που έχει πετύχει ποτέ ταινία του Γούντι Αλεν, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στις Χρυσές Σφαίρες όχι μόνο για το τιμητικό βραβείο αλλά και ως κανονικός υποψήφιος, αφού το φιλμ αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος στα μεγάλα βραβεία.

Με περισσότερες από 45 ταινίες και μια υπερπαραγωγική μανία που όμοιά της δεν συναντάς εύκολα σε κανέναν συνομίληκό του, ο 77χρονος Γούντι Αλεν πρωταγωνιστεί επίσης στο «Fading Gigolo» του Τζον Τορτούρο, ενώ ετοιμάζει ήδη την καινούρια του ταινία με γυρίσματα στη Νότιο Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη: