Buzz

Γούντι Αλεν: «Εχω μετανιώσει για πολλά πράγματα στη ζωή μου. Ακόμα και γιατί έγινα σκηνοθέτης»

στα 10

Σε πρόσφατη συνέντευξή του για την προώθηση της νέας του ταινίας «Blue Jasmine», ο αγαπημένος μας Νοευορκέζος σκηνοθέτης εξομολογείται ότι έχει μετανιώσει για πολλές επιλογές του...

Γούντι Αλεν: «Εχω μετανιώσει για πολλά πράγματα στη ζωή μου. Ακόμα και γιατί έγινα σκηνοθέτης»

Η νέα δραμεντί του Γούντι Αλεν μοιάζει να είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην πρόσφατη φιλμογραφία του σκηνοθέτη. Δεν έχουμε δει παρά μόνο το trailer του «Blue Jasmine», αλλά οι διάλογοι, οι ερμηνείες και ειδικά αυτή της πρωταγωνίστριάς Κέιτ Μπλάνσετ θυμίζουν ένα πειραγμένο και προσαμοσμένο στα γουντιαλενικά μέτρα «Λεωφορείο ο Πόθος». Ή τουλάχιστον μοιάζουν μία επιστροφή στα αλά «Η Χάνα και οι Αδελφές της» δράμα του 80ς έργου του.

Θα περιμέναμε λοιπόν ότι ο Αλεν θα ήταν πιο αισιόδοξος στις πρόσφατες συνεντεύξεις του - ανακουφισμένος και ευχαριστημένος με την νέα του ταινία. Πότε όμως ήταν ο βασιλιάς της κωμικής κατάθλιψης ευχαριστημένος με τον εαυτό του για να αρχίσει τώρα; Κι από την άλλη, ίσως ταυτίστηκε λίγο παραπάνω με την ηρωιίδα του, την Τζάσμιν, της οποίας η ζωή καταρρέει, μηδενίζεται και ξεκινά από την αρχή.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στους LA Times, ο Αλεν δηλώνει:

«Εζω ζήσει 77 χρόνια σ' αυτή τη γη. Κοιτώντας πίσω υπάρχουν αρκετά πράγματα στη ζωή μου για τα οποία μετανιώνω. Θα τα έκανα από την αρχή, εντελώς διαφορετικά. Κοιτώντας τα τώρα από το πρίσμα των χρόνων και των εμπειριών μου, πολλά θα άλλαζα. Ακόμα και την επιλογή του επαγγέλματός μου. Πολλά θα άλλαζα...»

«Και νομίζω ότι αν ρωτήσετε ειλικρινείς ανθρώπους κι όχι αυτούς τους new age τύπους, όλοι έχουμε μία σειρά από επιλογές που κάπου, κάποτε κάναμε και τώρα θα θέλαμε να είχαμε κάνει τις αντίθετες. Κάποιοι μετανιώνουν που δεν αγόρασαν εκείνο το σπίτι, κάποιοι επειδή το αγόρασαν. Κάποιοι που δεν παντρεύτηκαν εκείνο το κορίτσι, κάποιοι επειδή το παντρεύτηκαν. Κι εγώ έχω τέτοιες σκέψεις. Πολλές. Και ποτέ δεν εμπιστεύομαι όσους τριγυρίζουν ανάμεσά μας και λένε ''δεν μετανιώνω για τίποτα - αν ξαναζούσα τη ζωή μου θα έκανα ακριβώς τα ίδια πράγματα". Εγώ δε θα έκανα τα ίδια πράγματα...»

Να θυμίσουμε ότι το «Blue Jasmine» αφηγείται την ιστορία μιας πλούσιας γυναίκας από τη Νέα Υόρκη, η οποία αφού χάνει όλη της την περιουσία αναγκάζεται να μετακομίσει στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκει κατάλυμα στο σπίτι της αδερφής της. Εκεί θα συναντήσει έναν άντρα ο οποίος θα μπορούσε να τη βοηθήσει να ανακτήσει το lifestyle της, αλλά πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψει την πραγματική του ταυτότητα καθώς και να αποδεχτεί το Σαν Φρανσίσκο ως το νέο της σπίτι.

Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Αλεκ Μπόλντγουιν, η Κέιτ Μπλάνσετ, ο Μπόμπι Καναβάλε, ο Λούις Σι Κέι, ο Αντριου Ντάις Κλέι, η Σάλι Χόκινς, ο Πίτερ Σάρσγκααρντ και ο Μάικλ Στούμπαργκ, κι ενώ όλοι περιμέναμε κάτι της τάξεως του «Στη Ρώμη με Αγάπη» κι ελπίζαμε για κάτι στο επίπεδο του «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», ο Αλεν φαίνεται ότι τραβάει άσσο από το μανίκι του!

Περισσότερος Γούντι Αλεν: