Buzz

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο πληρώνει όσο όσο τον Γούντι Αλεν

στα 10

«Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω ότι χρειαστεί προκειμένου να γυρίσει μια ταινία στο Ρίο», δηλώνει ο Εντουάρντο Πάες, μπερδεύοντας τον Αμερικάνο σκηνοθέτη με καλοπληρωμένο διαφημιστή.

Ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο πληρώνει όσο όσο τον Γούντι Αλεν

Οχι ότι είναι δύσκολο να μπερδευτείς. Μετά από ταινίες όπως το «Βίκυ Κριστίνα Μπαρτσελόνα», «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», «Στη Ρώμη με Αγάπη», είναι σχεδόν λογικό να σκεφτεί κανείς, ότι η ειδικότητα του Γούντι είναι να γυρίζει διαφημιστικά διάρκειας μιάμιση ώρας για τουριστικούς προορισμούς ανά τον πλανήτη.

Αν σκεφτεί κανείς μάλιστα πως κάθε ταινία του, φέρνει κι ένα κύμα σινεφίλ τουρισμό στον προορισμό του τίτλου της, καταλαβαίνεις την θέρμη του δημάρχου του Ρίο να φέρει τον Γούντι Αλεν ως την Βραζιλία.

«Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω ολόκληρο το μπάτζετ της παραγωγής» έλεγε ο Εντουάρντο Πάες σε μια συνέντευξη του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «O Globo». «Θα πλήρωνα ότι χρειαζόταν προκειμένου να τον φέρω να γυρίσει μια ταινία εδώ».

Κι αν δεν έχετε ήδη αντιληφθεί πόσο παθιασμένα ονειρεύεται μια ταινία του Γούντι Αλεν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο δήμαρχος της πόλης, ο Πάες το κάνει σαφές: «Θέλω τόσο πολύ να έρθει για γυρίσματα. Κι έχω ήδη κάνει ότι μπορούσα. Εχω μιλήσει στην αδελφή του και του έχω ήδη στείλει ένα μήνυμα με τον Σαντιάγκο Καλατράβα που είναι γείτονάς του στη Νέα Υόρκη».

Δεν είμαστε σίγουροι αν ο Γούντι Αλεν νιώθει κολακευμένος διαβάζοντας τα παραπάνω, ή αν σκέφτεται πως θα πρέπει να κάνει τις επόμενες ταινίες του μόνο στην Νέα Υόρκη, πάντως αυτό τον καιρό, αφού έκανε το «Blue Jasmine» σε αμερικάνικο έδαφος, γυρίζει την επόμενη ταινία του στη Νότια Γαλλία με πρωταγωνιστές τον Κόλιν Φερθ και την Εμα Στόουν.

Διαβάστε επίσης, ένα υποθετικό σενάριο για το τι θα συνέβαινε, αν ο Γούντι Αλεν, γύριζε μια ταινία στην Ελλάδα.