Industry

«Ανθρωποι και Ποντίκια»: To ντεμπούτο του Τζέιμς Φράνκο στο Broadway

στα 10

Ηταν το μόνο πράγμα που δεν είχε κάνει σήμερα και να που τώρα ο Τζέιμς Φράνκο παίζει τον πρώτο του ρόλο στο θέατρο, στο πολυδιαφημισμένο «Ανθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ με πρωταγωνιστή τον Κρις Ο' Ντάουντ και σκηνοθέτη τη βραβευμένη με Τόνι Ανα Ντ. Σαπίρο.

«Ανθρωποι και Ποντίκια»: To ντεμπούτο του Τζέιμς Φράνκο στο Broadway

«Σε μια ταινία πάντα σε μαθαίνουν "Κάνε την ερευνά σου, προετοιμάσου, γνώρισε τον χαρακτήρα σου, αλλά κράτα το τελευταίο κομμάτι της ζωτικότητάς σου, το τελευταίο κομμάτι του αυθορμητισμού σου για τη κάμερα". Στο θέατρο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Είναι σαν να διανύω ένα μονοπάτι για το χαρακτήρα που ανακαλύπτω πάνω κάτω κάθε βράδυ. Και ξέρω ότι κάθε ερμηνεία θα μοιάζει ελάχιστα διαφορετική, αλλά το θέμα δεν είναι να βρεις αυτήν την "τυχαια" στιγμή αλλά περισσότερο να κατανοήσεις βαθιά τον χαρακτήρα που υποδύεσαι κάθε βράδυ.»

Συνεχίζοντας να παίρνει απόλυτα στα σοβαρά κάθε του νέα καλλιτεχνική εξόρμηση, ο Τζέιμς Φράνκο δηλώνει ενθουσιασμένος για το θεατρικό του ντεμπούτο που ξεκινήσε αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη και δεν είναι άλλο από την παράσταση «Ανθρωποι και Ποντίκια» που εξελίσσεται στο απόλυτο hit του Broadway. Η παράσταση στήθηκε όταν το προγραμματισμένο «Γλυκό Πουλί της Νιότης» με τη Νικόλ Κίντμαν ακυρώθηκε λόγω οικονομικών αδυναμιών, αλλά ο Φράνκο ήταν αποφασισμένος να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο σανίδι: «Προφανώς φλέρταρα τον τελευταίο καιρό με το Μπρόντγουεϊ. Λατρεύω το θέατρο. Πηγαίνω όσο περισσότερο μπορών. Είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, αλλά πάντοτε ως θεατής, θαυμαστής και μαθητής.»

2

«Ο κόσμος που δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι είναι η υποκριτική πιστεύει πως η μεγαλύτερη πρόκληση όταν παίζεις στο θέατρο είναι να μάθεις τα λόγια σου. Αν και το να γνωρίζεις τα λόγια σου σε ελευθερώνει ως ηθοποιό ώστε να κινηθείς στη σκηνή, το να μάθεις τα λόγια σου είναι μόνο ένα μέρος της προετοιμασίας, όπως για ένα μουσικό ορχήστρας να ξέρει την παρτιτούρα του. Αλλά το να μάθεις τα λόγια ενός κλασικού έργου, κάνει την προσέγγιση του ηθοποιού στο ρόλο τελείως διαφορετική απ' ότι θα δούλευε στην περίπτωση ενός νέου έργου. Αν μια φράση δεν βγάζει νόημα ή ακούγεται περίεργα όταν την εκστομίζεις, δεν μπορείς να την αλλάξεις. Πρέπει να βρεις τον τρόπο να την κάνεις να έχει νόημα και ακόμη κι αν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε πρέπει να προσπαθήσεις να την πεις πειστικά.»

2 Ο Τζέιμς Φράνκο και ο Κρις Ο' Ντάουντ στις πρόβες

To «Ανθρωποι και Ποντίκια » παίζεται αυτήν την εποχή στο Longacre Theater της Νέας Υόρκης. Μαζί με τον Τζέιμς Φράνκο το ντεμπούτο τους κάνουν στο θεάτρο ο Κρις Ο' Ντάουντ και η Λέιτον Μίστερ. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ανα Ντ. Σαπίρο, βραβευμένη με Τόνι για το «August: Osage County» του Τρέισι Λετς που ανέβασε το 2007, σε μια από τις πιο διάσημες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων στο Μπρόντγουεϊ.


Διαβάστε ακόμη: