Buzz

Η (ίσως) καλύτερη σκηνή του 2013 (που δεν είδαμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες)

στα 10

Ανάμεσα στον πυρετό των best of της χρονιάς που όπως και εδώ στο Flix κατακλύζουν το ιντερνετ παγκοσμίως, ήταν αδύνατον να πέσουμε πάνω σε ένα απόσπασμα από το «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν που αν είχε την τύχη να βγει ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, θα συγκαταλεγόταν πολύ ψηλά στις καλύτερες σκηνές του 2013.

Η (ίσως) καλύτερη σκηνή του 2013 (που δεν είδαμε ποτέ στις ελληνικές αίθουσες)

Και φυσικά, για όποιον έχει ήδη δει την ταινία, μιλάμε για τη σκηνή όπου τα κορίτσια της ταινίας μαζεύονται γύρω από ένα πιάνο δίπλα στην παραθαλάσσια επαυλη του Τζέιμς Φράνκο και του ζητάνε να παίξει ένα κομμάτι «γλυκό» και «ανεβαστικό». Κάτι γαμημένα «εμπνευστικό». Και αυτός διαλέγει ένα κομμάτι από «μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες όλων των εποχών, έναν άγγελο αν ποτέ υπήρχαν άγγελοι πάνω στη Γη».

Και ξαφνικά, σε μια ταινία που μέχρι πριν ακουγόταν μόνο δυνατή house μουσική και r 'n' b ξεσπάσματα, το κυριολεκτικά υπέροχο «Everytime» της Μπρίτνεϊ Σπίαρς γίνεται το anthem μιας ολόκληρης γενιάς από πριγκίπισσες της Disney που τα βράδια ονειρεύονται πως είναι μαζί η Μπόνι και ο Κλάιντ σε διακοπές διαρκείας από το αμερικάνικο όνειρο.

Αν το «Spring Breakers» (διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ) είχε την τύχη (ή την ατυχία - εντάξει) να βγει ποτέ στις ελληνικές αίθουσες, δεν ξέρουμε σίγουρα αν θα βρισκόταν ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς του Flix (όπως ας πούμε για παράδειγμα στις λίστες των Cahiers du Cinema και του Τζον Γουότερς), αλλά αυτή η σκηνή θα ήταν με διαφορά μέσα στις καλύτερες που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

Δείτε την ολόκληρη εδώ:


Περισσότερα Best of 2013