Buzz

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για τον Τζον Γουότερς!

στα 10

Είναι η λίστα που περιμένουμε κάθε χρόνο με την ίδια ανυπομονησία. Και που ποτέ δεν μας απογοητεύει, αφού ο Τζον Γουότερς έχει - κόντρα σε όλες τις προβλέψεις - αλάνθαστο γούστο όταν βλέπει σινεμά.

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 για τον Τζον Γουότερς!

Και στοίχημα να το έπαιζες δεν θα έχανες.

Ο Τζον Γουότερς λατρεύει τον Χάρμονι Κορίν (διαβάστε εδώ highlights από τη συνέντευξη που πήρε ο πρώτος στο δεύτερο το καλοκαίρι) και άρα η επιλογή του «Spring Breakers» ως νούμερο ένα στη λίστα του με τις καλύτερες ταινίες του 2013 ήταν αναμενόμενη. Οχι, όμως και οι υπόλοιπες επιλογές του που περιλαμβάνουν από τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» του Γούντι Αλεν μέχρι δύο ταινίες του Μπρούνο Ντιμόν και ένα όχι και τόσο γνωστό ντοκιμαντέρ, το «After Tiller» για τους τέσσερις γιατρούς που ανοιχτά αναλαμβάνουν εκτρώσεις της τελευταίας στιγμής στην Αμερική.

Μέσα στη δεκάδα του ξεχωρίζουν το «Πέρα από τους Λόφους» του Κριστιάν Μουντζίου, το «Abuse of Weakness» της Καθρίν Μπρεγιά, το πιο ακαδημαϊκό «Χάνα Αρεντ» και το πολυσυζητημένο «Blackfish» για τις αιχμάλωτες φάλαινες.

Bonus: Μια μικρή δικαίωση του «Δεν Κρατιέμαι» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, από έναν σκηνοθέτη που είναι σίγουρο πως ξεκαρδίστηκε περισσότερο από πολλούς με τα όσα συνέβησαν μέσα στην πτήση της λιγότερο καλής ταινίας του Ισπανού δημιουργού τα τελευταία χρόνια.

Εσείς συνεχίζετε να ψηφίζετε εδώ τις καλύτερες ταινίες του 2013.

2 Τα κορίτσια του «Spring Breakers»

Αυτές είναι οι δέκα ταινίες που ξεχώρισε ο Τζον Γουότερς για το 2013:

  1. Spring Breakers του Χάρμονι Κορίν
  2. Camile Claudel 1915 του Μπρούνο Ντιμόν
  3. Abuse Of Weakness της Καθρίν Μπρεγιά
  4. Hors Satan του Μπρούνο Ντιμόν
  5. After Tiller των Μάρθα Σέιν και Λάνα Γουίλσον
  6. Hannah Arendt της Μαργκαρέτε Φον Τρότα
  7. Πίσω από τους Λόφους του Κριστιάν Μουντζίου
  8. Θλιμμένη Τζάσμιν του Γούντι Αλεν
  9. Blackfish της Γκαμπριέλα Καουπερθγουέιτ
  10. Δεν Κρατιέμαι του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Διαβάστε ακόμη: