Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Τζον Γουότερς παίρνει συνέντευξη από τον Χάρμονι Κορίν; Ε, αυτό θέλαμε να το ζήσουμε!

στα 10

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Provincetown βραβεύει τον Χάρμονι Κορίν και, ως κερασάκι στην τούρτα, τον ανεβάζει στη σκηνή για μία συζήτηση με τον Τζον Γουότερς. Διαβάστε τα highlights της κουβέντας τους και δείτε ένα μικρό βίντεο...

Ο Τζον Γουότερς παίρνει συνέντευξη από τον Χάρμονι Κορίν; Ε, αυτό θέλαμε να το ζήσουμε!

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το 15ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Provincetown έδωσε στον Χάρμονι Κορίν το τιμητικό βραβείο του «Κινηματογραφιστή στα Ακρα». Οπως θέλει η παράδοση του Φεστιβάλ, ο φετινός νικητής ανεβαίνει στη σκηνή και απαντά στις ερωτήσεις ενός προηγούμενου παραλήπτη του βραβείου. Φέτος, ο Τζον Γουότερς έκανε την τιμή στο σκηνοθέτη των «Spring Breakers».

Διαβάστε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της κουβέντας:

Δήλωση Τζον Γουότερς για το «Spring Breakers»: «Είσαι ο μοναδικός σκηνοθέτης που κατάφερε να με κάνει να ποθήσω γυναίκες και μάλιστα γυμνές πριγκίπισσες της Disney...»

Τι βρίσκει ο Γουότερς ότι έχουν κοινό με τον Κορίν: Ο Γουότερς ρώτησε τον Κορίν αν είχε πρόβλημα με το R-rating για το «Spring Breakers». «Πάντα έχουν πρόβλημα με τις ταινίες μου και ό,τι έχει το όνομά μου» απάντησε ο Κορίν για να τον διακόψει ο Γουότερς «Εεεε, νομίζω ότι ξέρω ακριβώς τι εννοείς» και να σειστεί το σινεμά από γέλια και χειροκροτήματα.

Ο Τζον Γουότερς για τα μπικίνι των ηρωίδων: «Μου άρεσε πολύ που ακόμα και όταν συλλαμβάνουν τις «Spring Breakers», οδηγούνται στη φυλακή φορώντας μπικίνι...» Ο Κορίν συμφωνεί: «Σκέφτηκα να τους βάλω στολές κατάδικων αλλά μετά είπα - γιατί; Εφόσον έτσι δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους...»

Η γνώμη του Γουότερς για το «Trash Humpers» του Χάρμονι Κορίν: «Κοίτα... εφόσον είδα, ή μάλλον, με χαρά βασανίστηκα από την ταινία σου ''Trash Humpers'', κατέληξα τελικά ότι μπορώ να διανοηθώ να πηδάω ένα κάδο απορρημάτων...»

Κατά πόσο οι κακές κριτικές βοηθούν ή βλάπτουν μια ταινία: «Εχτισα την καριέρα μου πάνω σε κακές κριτικές - εσένα σε έβλαψαν, σε βοήθησαν;» ρώτησε ο Γουότερς τον Κορίν. Κι εκείνος θυμήθηκε το παράδειγμα της κριτικού των New York Times Τζάνετ Μάσλιν που είχε αποκαλέσει το «Gummo» τη χειρότερη ταινία του 1997. «Ηταν οι εποχές που ο κόσμος σου έστελνε με fax τις κριτικές σου. Εβλεπα τα χαρτιά να πέφτουν στο πάτωμα και τα άφηνα εκεί για μέρες. Οπως πέρασα από πάνω από τα χαρτιά διάβασα τι έγραφε και σκέφτηκα ''α, το φουκαρά - του τη λέει άσχημα'. Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα: 'Fuck! Για μένα λέει!' Αλλά ήταν σαν να μην είχε δει καν την ταινία. Τότε με πήρε τηλέφωνο ο Βέρνερ Χέρτζογκ γελώντας: 'αυτό που έγραψε είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη στην καριέρα σου. Θα το καταλάβεις σε 10 χρόνια!" Αυτή είναι και η αλήθεια: δεν πολεμάω τις κριτικές - καλές ή κακές. Δεν τις σκέφτομαι. Φυσικά και θέλεις να αρέσει η ταινία στον κόσμο. Για μένα δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να δεις μια ταινία. Αλλά στην περίπτωση του ''Gummo'', οι κριτικές είχαν ισχύ - γιατί ήταν η προ-Ιντερνετ εποχή και οι αιθουσάρχες διάβαζαν 5 ανθρώπους για να αποφασίσουν αν θα παίξουν την ταινία σου...»

Εκλεψε ο Κορίν την τσάντα της Μέριλ Στριπ όταν βρέθηκαν το ίδιο βράδυ καλεσμένη στον Λέτερμαν; «Δε θα σε κατακρίνω» συμπλήρωσε την ερώτησή του γελώντας ο Γουότερς. «Αυτά τα χρόνια μου είναι θολά» απάντησε ο Κορίν. «Δε θυμάμαι στ' αλήθεια. Είναι πιθανόν. Αν ήταν εκεί, και ήμουν εκεί, εκείνη την περίοδο της ζωής μου, ναι μπορεί κάτι τέτοιο να συνέβη...»

Κάποιος χαρακτήρισε το ''Spring Breakers'' «την πιο ανεύθυνη ταινία που γυρίστηκε ποτέ!» Ποια είναι για τον Χάρμονι Κορίν η πιο ανεύθυνη ταινία που γυρίστηκε ποτέ; «Το Φόρεστ Γκαμπ».

Και μόνο για την τελευταία απάντηση, θα θέλαμε να ήμασταν στην αίθουσα!

Διαβάστε τα πάντα για το «Spring Breakers».

Aλλά και περισσότερος Τζον Γουότερς εδώ.

Δείτε ένα κομμάτι της παρουσίασης του Χάρμονι Κορίν από τον Τζον Γουότερς εδώ: