Buzz

«Finding Dory»: το σίκουελ που θέλαμε να δούμε ήδη από τους τίτλους τέλους του «Finding Nemo»

στα 10

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων στην ιστορία και τώρα η αξιολάτρευτη Ντόρι με την μνήμη του χρυσόψαρου γίνεται η πρωταγωνίστρια ενός σίκουελ που πραγματικά θέλαμε να δούμε από την ώρα που έπεσαν οι τίτλοι τέλους του «Finding Nemo».

«Finding Dory»: το σίκουελ που θέλαμε να δούμε ήδη από τους τίτλους τέλους του «Finding Nemo»

Θες να κάνεις σίκουελ του «Finding Nemo» και αναζητάς την κεντρική ιδέα; Μα είναι μπροστά στα μάτια σου ολοζώντανη, συναρπαστική και έχει το όνομα Ντόρι.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Αντριου Στάντον, δηλώνοντας πως περιμένε να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψει στο βυθό της καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων της Pixar και μια από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Στην έκθεση της Disney που διεξάγεται αυτήν την εποχή στην Καλιφόρνια, ο Στάντον παρουσίασε ένα μικρό κλιπ από το «Finding Dory», λέγοντας πως η κεντρική ιδέα για το σίκουελ στηρίχθηκε σε τρεις ερωτήσεις: «Ποια είναι η οικογένεια της Ντόρι;», «Τι τους συνέβη;», «Πως τους έχασε;»

Το φιλμ ξεκινάει με την Ντόρι να ζει ευτυχισμένη μαζί με τον Μάρλιν και τον Νέμο, όταν ένα τραυματικό γεγονός την αναγκάζει να ξεχυθεί στον ωκεανό προκειμένου να βρει την οικογένειά της και τους Μάρλιν και Νέμο να την αναζητούν απεγνωσμένα, όπως χρόνια πριν είχε κάνει και εκείνη το ίδιο προκειμένου να βρουν τον Νέμο.

«Περιμένα αυτήν την ημέρα πολύ, πολύ, πολύ, πολύ καιρό. Δεν είμαι τρελή για το γεγονός πως χρειάστηκαν τόσα χρόνια. Ξέρω πως οι άνθρωποι στην Pixar ήταν απασχολημένοι φτιάχνοντας το "Toy Story 16", Αλλά η αναμονή άξιζε. Το σενάριο είναι φανταστικό. Και έχει όλα όσα μου άρεσαν στην πρώτη ταινία: πολλή καρδιά, είναι αστείο και το καλύτερο είναι πως έχει πολύ πιο πολλή Ντόρι», είχε δηλώσει ενθουσιασμένη στο σόου της η Ελεν ΝτιΤζένερις, η οποία θα επιστρέψει για να δώσει και πάλι τη φωνή της στον αγαπημένο της χαρακτήρα. Μαζί της επιστρέφει και ο Αλμπερτ Μπρουκς στο ρόλο του Μάρλιν, ενώ στο καστ προστέθηκαν και οι φωνές των Τάι Μπάρελ, Ντάιαν Κίτον και Γιουτζίν Λέβι.

2

Λίγες μόνο ημέρες πριν την παρουσίαση της ταινίας στην ετήσια έκθεση της Disney, κυκλοφόρησε και το νέο πως οι υπεύθυνοι της Pixar άλλαξαν το τέλος του «Finding Dory» μετά από το θόρυβο που ξέσπασε με το ντοκιμαντέρ «Blackfish», που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σάντανς και αφηγείται την ιστορία μιας φάλαινας σε ένα θεματικό πάρκο που κατέληξε στο θάνατο τριών ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον Λουί Ψυχογιό, τον βραβευμένο με Οσκαρ ντοκιμαντέρ για το «The Cove», ο υπεύθυνος δημιουργικού της Pixar, Τζον Λάσετερ και ο Αντριου Στάντον συναντήθηκαν με τη σκηνοθέτιδα του «Blackfish» Γκαμπριέλα Καουπερθγέιτ τον Απρίλιο και συζήτησαν τις ανησυχίες τους για το φινάλε του «Finding Dory».

«Στο τέλος του φιλμ, μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά στέλνονται σε ένα θαλάσσιο πάρκο. Μετά το "Blackfish", το σενάριο άλλαξε και έτσι τα πλάσματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το θαλάσσιο πάρκο», αποκαλύπτει ο Ψυχογιός, ο οποίος δήλωσε επίσης πως οι Λάσετερ και Στάντον είπαν χαρακτηριστικά πως δεν θέλουν να κοιτάξουν πίσω στην ταινία σε 50 χρόνια και να είναι το δικό του «Song of the South», αναφορά στη διάσημη ταινία της Disney από το 1946 που έχει χαρακτηριστεί ως ρατσιστική.

Η Pixar αρνήθηκε να κάνει κάποια επισήμη δήλωση πάνω στις πληροφορίες για την αλλαγή του σεναρίου του «Finding Dory», αλλά είμαστε σίγουροι πως ό,τι και να αποφασίσουν θα είναι σίγουρα σωστό.

Δείτε εδώ την ωραιότερη σκηνή της Ντόρι από το «Finding Nemo»:


Διαβάστε ακόμη: