Buzz

Τα αντικείμενα διηγούνται τη δική τους ιστορία στο σινεμά του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

στα 10

Με αφορμή την κυκλοφορία του υπέροχου «The Shape of Water», το Little White Lies ετοίμασε ένα εξαιρετικό βίντεο που αναλύει τη χρήση των αντικειμένων στις ταινίες του Μεξικανού σκηνοθέτη.

Τα αντικείμενα διηγούνται τη δική τους ιστορία στο σινεμά του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο
«Cronos»

Το ρολόι του Σερζί Λοπέζ στον «Λαβύρινθο του Πάνα». Το δαχτυλίδι της Τζέσικα Τσαστέιν και η πένα της Μία Γουασικόφσκα στον «Πορφυρό Λόφο». Η διαβολική συσκευή που καταδυναστεύει τη ζωή του Φεντερίκο Λούπι στο «Cronos».

Αυτά είναι μερικά μονάχα από τα αντικείμενα, είτε καθημερινής χρήσης είτε φανταστικής προέλευσης, τα οποία καταλαμβάνουν σημαντική θέση στις ταινίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, συχνά σημαδεύοντας τη ζωή και την πορεία των πρωταγωνιστών ή περιγράφοντας τη σχέση τους με το χρόνο και το παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το 2017

Crimson Peak 607 «Πορφυρός Λόφος»

Με αφορμή την κυκλοφορία του έξοχου, και βραβευμένου με Χρυσό Λέοντα, «The Shape Water», το περιοδικό Little White Lies συγκέντρωσε τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά σε ένα βίντεο που αναλύει τη συμβολική ή φετιχιστική χρήση των άψυχων αντικειμένων, αλλά και το ρόλο που συχνά παίζουν στην εξέλιξη της ιστορίας, στο σινεμά του Μεξικανού σκηνοθέτη. Η παρουσία τους είναι ενδεικτική της σημασίας που δίνει ο Ντελ Τόρο στις λεπτομέρειες, αναδεικνύοντας μέσα από αυτές βασικές πτυχές των χαρακτήρων του.

Αν λοιπόν θέλατε έναν ακόμα λόγο για να λατρέψετε αυτόν τον σύγχρονο παραμυθά, δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω.


Διαβάστε ακόμη