Buzz

Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το 2017

στα 10

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο δεν είναι μόνο μια ιδιοφυΐα του σινεμά κι ο αγαπημένος μας fanboy, είναι κι ένας γενναιόδωρος σκηνοθέτης που επαινεί με πάθος τις ταινίες που του αρέσουν.

Αυτές είναι οι αγαπημένες ταινίες του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για το 2017

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο προωθεί, αυτόν τον καιρό, το «The Shape of Water» που μόλις βγήκε σε περιορισμένο κύκλωμα στην Αμερική και, μ' αυτή την αφορμή, έκανε ένα session AMA (ask me anything) στο reddit. Εκεί, ο ντελ Τόρο βρήκε το χρόνο και τον τρόπο να μοιραστεί τις αγαπημένες του ταινίες της χρονιάς. Κι αυτές είναι...

Διαβάστε ακόμη: Το Cahiers du Cinéma ψηφίζει τις 10 καλύτερες ταινίες του 2017 (με πρώτη... το «Twin Peaks: The Return»)

Lady Bird 607

Το «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουιγκ, το οποίο, όπως είπε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, τον συγκίνησε βαθιά. «Το "Lady Bird" είναι μια εκπληκτική ταινία. Τέτοια εξυπνάδα και οξεία ματιά στο δράμα και στο σινεμά. Παραπλανητικά φυσική, γεμάτη στιλ».

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζον Γουότερς ψηφίζει τις καλύτερες ταινίες του 2017

coco

Το «Coco» των Λι Ανκριτς και Αντριάν Μολίνα Η ταινία της Pixar εκτυλίσσεται στο Μεξικό, με Μεξικανό συν-σκηνοθέτη κι έτσι έχει για τον ντελ Τόρο ιδιαίτερη σημασία: «Οσο περισσότερες ιστορίες απ' όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν, τόσο το καλύτερο για εμάς τους παραμυθάδες».

Ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο δεν παρέλειψε να μιλήσει με θαυμασμό για τον αγαπημένο του Τζορτζ Μίλερ και το «Mad Max: Fury Road»: «Είναι ένα αριστούργημα. Με πολλούς τρόπους, τόσο κινητικό, τόσο πυκνό, πρέπει να το αφομοιώνεις αργά και σ' επαναλαμβανόμενες θεάσεις. Βλέπεις τη δουλειά ενός Θεού». Αλλά επίσης ο ντελ Τόρο έδωσε αφοπλιστική συμβουλή σ' ένα 17χρονο αγόρι: «Η ζωή είναι ένα ημιτελές παζλ, αλλά είναι το μόνο που έχουμε!» Διαβάστε ολόκληρο το απολαυστικό AMA του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο στο reddit, εδώ.

Διαβάστε ακόμη: