Buzz

To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ είναι επισήμως το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

στα 10

Το φιλμ της Γκρέτα Γκέργουικ κέρδισε και επίσημα τον τίτλο της ταινίας με την καλύτερη υποδοχή όλων των εποχών στο Rotten Tomatoes. Ο,τι κι αν σημαίνει αυτό για την ποιότητα μιας ταινίας και για την εποχή μας.

To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ είναι επισήμως το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

Η ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ, που αφηγείται μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το Σακραμέντο του 2002 οδεύει ολοταχώς στα Οσκαρ, έχοντας ήδη εξασφαλίσει σημαντικές υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards, ένα από τα πιο δυνατά «μικρά» ανοίγματα στο αμερικανικό box-office (έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λιγότερες από 800 αίθουσες σε όλη τη χώρα εδώ και ένα περίπου μήνα που προβάλλεται) και τώρα τον τίτλο της ταινίες με τις πιο φρέσκες ντομάτες στην ιστορία του Rotten Tomatoes.

Το «Lady Bird» είχε φτάσει ήδη το 100% της φρεσκότητας κατά το Rotten Tomatoes, αλλά τώρα με 165 κριτικές που το εκθειάζουν ξεπέρασε την ταινία που κρατούσε το ρεκόρ της πιο «φρέσκιας» μέχρι σήμερα που ήταν το «Toy Story 3», εκείνο με 163 κριτικές.

Lady Bird 607

Η ταινία ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον, την εκρηκτική σχέση της με τη δυναμική νοσοκόμα μητέρα της, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει μόνη της την οικογένεια όταν ο πατέρας μένει άνεργος, αλλά και τις καθημερινές μάχες της με το σχολείο, τις προσωπικές ανασφάλειες και τον έρωτα – ό,τι καθορίζει, δηλαδή, τη ζωή κάθε επαναστατημένου εφήβου αυτήν την περιπετειώδη περίοδο.

Πρωταγωνιστούν η Σίρσα Ρόναν (που έχει σίγουρη μια ακόμη υποψηφιότητα για Οσκαρ) και οι Τρέισι Λετς και Λόρι Μέτκαλφ, αλλά και ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο νεαρός ηθοποιός-αποκάλυψη του «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο.


Διαβάστε ακόμη:

Lady Bird poster 607