Buzz

H χαμένη «Ναυσικά» της Ανιές Βαρντά σε πρώτη προβολή

στα 10

Γυρισμένη για την τηλεόραση, η «Ναυσικά» του 1970 δεν προβλήθηκε ποτέ για πολιτικούς λόγους και τώρα παρουσιάζεται σε μια εορταστική πρώτη προβολή στο Ινστιτούτο Γκέτε της Αθήνας στις 24 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο.

H χαμένη «Ναυσικά» της Ανιές Βαρντά σε πρώτη προβολή

Το «Nausicaa» (με τα χαρακτηριστικά δύο a στο τέλος) αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας από τη Γαλλία με ελληνική καταγωγή που ερωτεύεται έναν Ελληνα διανοούμενο - από τους αυτοεξόριστους στη χώρα - και μαζί ανακαλύπτουν όλα όσα κρύβονται κάτω από το ταραγμένο πολιτικό τοπίο εν μέσω της δικτατορίας και του κοινωνικού αναβρασμού.

Στην ταινία που γυρίστηκε για την τηλεόραση, πρωταγωνιστούσαν οι Μίριαμ Μπουαγιέ, Φρανς Ντουνιάκ, Κατρίν Ντε Σεγιέν, Ζαν Μαρκ Τενμπέργκ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Σταύρος Τορνές, ενώ σε μικρές εμφανίσεις συναντάμε τους Βασίλη Βασιλικό, Περικλή Κοροβέση, Ανδρέα Στάικο και Γιώργο Βότση.

Nausicaa 607

Nausicaa 607

Η ταινία είχε απαγορευτεί και έτσι δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση ή αλλου, ενώ μέσα στα χρόνια άρχισαν οι διαδικασίες της αποκατάστασής της από την κόπια εργασίας. Το «Nausicaa» θα προβληθεί στις 24 Απριλίου 2017 στις 20.30 στο Ινστιτούτο Γκέτε της Αθήνας σε μια εκδήλωση της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal» με ελεύθερη είσοδο.

Ο Βασίλης Βασιλικός, ο Περικλής Κοροβέσης, ο Ανδρέας Στάικος και ο Γιώργος Βότσης που θα παρευρεθούν στην προβολή και θα είναι οι ομιλητές στο στρογγυλό τραπέζι που θα ακολουθήσει με θέμα «Ιδεολογίες για την ανατροπή της χούντας – τότε και σήμερα» με συντονιστή τον δημοσιογράφο και εκδότη της μηνιαίας επιθεώρησης «The Books’ Journal», Ηλία Κανέλλη.

Nausicaa 607

Nausicaa 607

Nausicaa 607

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή στο επίσημο site του The Book's Journal

Δείτε ακόμη

Nausicaa 607