Buzz

Αυτός είναι ο Ντιουκ Νίκολσον, εγγονός του Τζακ

στα 10

Ο εγγονός του Τζακ Νίκολσον είναι μόλις 20 χρονών και ήδη περιζήτητος ηθοποιός. Mάθετε 10 πράγματα για αυτόν.

Αυτός είναι ο Ντιουκ Νίκολσον, εγγονός του Τζακ

Είναι το νέο χοτ πρόσωπο, όλοι μιλούν για αυτόν, και έχει ένα επίθετο που ανεβάζει το ενδιαφέρον στα κόκκινα.

Ο Ντιουκ Νίκολσον μετά από μερικές ταινίες μικρού μήκους, κάποια μουσικά video και μικρούς ρόλους (όπως στο «Εμείς» του Τζόρνταν Πιλ) είναι έτοιμος για το κοντινό του. Και, ω, πόσο το κοντινό του θυμίζει τον... παππού του.

Duke Nicholson 607 6

Ποιος είναι ο Ντιουκ Νίκολσον - μέσα από 10 trivia

O εγγονός του Τζακ Νίκολσον Ναι, ο Ντιουκ είναι ο εγγονός του Τζακ. Γιαγιά του, η πρώτη σύζυγος του Νίκολσον (1962-1968), η Σάντρα Νάιτ - συμπρωταγωνίστριά του στο «The Terror» του Ρότζερ Κόρμαν. Η μητέρα του Ντιουκ είναι η 56χρονη κόρη του Τζακ, Τζένιφερ Νίκολσον, η οποία είναι σχεδιάστρια μόδας. Πατέρας του, ο 54χρονος Μαρκ Νόρφλιτ - πρώην πρωταθλητής του σερφ (για αυτό και το «Ντιουκ», από τον χαβανέζο θρύλο του σερφ, Ντιουκ Καχαναμόκου - τον «Δούκα της Θάλασσας»)

Το βλέμμα και το στόμα είναι του παππού Σε γενικές γραμμές δεν μοιάζουν πολύ. Εκτός από φωτογραφίες που συλαμβάνουν το βλέμμα, τα φρύδια και τη διεφθαρμένη έκφραση στο στόμα του διαβόητου παππού. Ο Ντιουκ είναι ψηλός (1.85) και κουβαλά κάτι εξίσου «επικίνδυνο», αλλά πιο μελαγχολικό και αέρινο από τον γεροδιάβολο Τζακ.

Duke Nicholson 607 4

Duke Nicholson 607 5

Με τον Τζακ, δεν μιλάνε για σινεμά Ετσι κι αλλιώς, το ότι θέλησε να γίνει ηθοποιός δεν πέρασε από οικογενειακό συμβούλιο, όπως λέει στην πρώτη του συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα. «Δεν έγινε κάποια ανακοίνωση- "θέλω να γίνω ηθοποιός". Απλά, συνέβη». Οπότε δεν ζήτησε συμβουλές ή βοήθεια από τον παππού του, με τον οποίον είναι πολύ κοντά. Μιλάνε συνήθως για σπορ και πάνε μαζί στους Lakers. Ο 82χρονος Τζακ, είχε και την οικογένεια σπίτι για Thanksgiving. Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου «αν είναι καλά, γιατί δεν εμφανίζεται πια δημοσίως...», ο Ντιουκ γέλασε. «Είναι εξαιρετικά. Και τα έχει 400.»

Duke Nicholson 607 3

Είναι film nerd Από το σχολείο παρακολουθούσε μαθήματα όπως «Ιστορία του Κινηματογράφου» και ήταν ο μαθητής που δεν ήθελε να βγει από την τάξη. «Πόσα 15χρονα ξέρετε που βλέπουν μαραθώνιους Μπερτολούτσι και Νίκολας Ρέι;» θυμάται ένας συμμαθητής του.

Αρχικά, ήθελε να γίνει σκηνοθέτης Ξεκίνησε μάλιστα έτσι. Σκηνοθέτησε το «The Happy Fisherman», μία μικρού μήκους όπου ένα ψάρι δαγκώνει το πουλί ενός ψαρά. «Δεν την έξειξα ποτέ σε κανέναν».

Music videos Μπήκε στον showbiz χώρα από την πίσω πόρτα που μπαίνουν οι μπάντες. Ο κολλητός του φίλος - και γιος του Βαλ Κίλμερ- Τζακ Κίλμερ τον σύστησε στον Γκραντ Σίνγκερ, σκηνοθέτη video clips και ξεκίνησε να εμφανίζεται σε βίντεο για μπάντες όπως οι Dandy Warhals.

Duke Nicholson 607 2

To «Εμείς» του Τζορνταν Πιλ Εστειλε ένα βίντεο όπου έκανε κανονική ακρόαση για το ρόλο. Είπε σε μία ανοιχτή κάμερα που κρατούσε η γιαγιά του, 4 σελίδες διαλόγου. «Δύο μήνες μετά, πήρα ένα μέιλ. "Πήρες το ρόλο. Μην κόψεις τα μαλλιά σου"...»

Ο Πιλ δεν ήξερε ποιος είναι «Ω, ο Ντιουκ έμοιαζε με χίπι, με αρτίστα. Αλλά δεν ήξερα ποιος είναι ο παππούς του. Κάποια στιγμή, στο γύρισμα, του λέω "Εχεις δει τη Λάμψη;" Γιατί τον ήθελα να σκεφτεί την αύρα του 'Λόιντ", του μπάρμαν/φάντασμα. Ο Ντιουκ γέλασε. "Φυσικά έχω δει τη Λάμψη. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών". Και δεν είπε τίποτα άλλο. Το έμαθα από το συνεργείο...»

Duke Nicholson 607 1

Norman Fucking Rockwell! Nαι, αυτός ποζάρει στο εξώφυλλο του 6ου άλμπουμ της Λάνα Ντελ Ρέι. «Η Λάνα είναι φίλη μου. Με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε τι κάνω αύριο, γιατί είχαν τη φωτογράφηση του νέου της άλμπουμ. Πήγα.» Από όσα διαβεβαιώνει κι ο φωτογράφος Τσακ Γκραντ, δεν χρειάστηκαν πάνω από 10-12 κλικ.

Επόμενη στάση: Dreamland Τώρα ο Ντιουκ πρωταγωνιστεί στο «Dreamland», την νέα ταινία του Νίκολας Τζαρέκι («Arbitrage»), δίπλα στους Λουκ Εβανς, Αρμι Χάμερ και Εβάντζελιν Λίλι. Ο Τζαρέκι γνώρισε τον Ντιουκ όταν ήταν 15 χρονών κι εμφανίστηκε σε ένα πάρτι του. Είχε εντυπωσιαστεί με τις γνώσεις και το γούστο του στο σινεμά. Εψαχναν από τότε την ευκαιρια να συνεργαστούν.

Διαβάστε περισσότερα: