Buzz

Η νέα βιογραφία του Τζακ Νίκολσον αποκαλύπτει ότι με την Μέριλ Στριπ το «κουνούσαν το τροχόσπιτο»

στα 10

Ενας κρυφός παράνομος δεσμός δεν είναι κρυφός πλέον: το «Nicholson: A Biography» του Μαρκ Ελιοτ αποκαλύπτει ότι το διαβόητο κακό παιδί και η Πρώτη Κυρία του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Ξένοι στην Ιδια Πόλη» δεν παρέμειναν... ξένοι.

Η νέα βιογραφία του Τζακ Νίκολσον αποκαλύπτει ότι με την Μέριλ Στριπ το «κουνούσαν το τροχόσπιτο»

Κανείς δε χρειάζεται να μας πει ότι ο Τζακ είναι γυναικάς. Καμία βιογραφία δε χρειάζεται να κυκλοφορήσει για να μας αποκαλύψει ότι υπήρξε (αόριστος;) «enfant terrible». Το LSD αυτοκαταστροφικό παρελθόν του χιλιοειπωμένο. Το γεγονός ότι κι ο ίδιος ανακάλυψε για τη ζωή του αυτό που διαπραγματεύεται η διάσημη «my daugther/my sister» σκηνή του «Chinatown» (μητέρα του ήταν η γυναίκα που εκείνος μεγαλώνοντας θεωρούσε αδελφή του) έχει γραφτεί ξανά και ξανά. Δεν περιμέναμε λοιπόν να εκπλαγούμε με τίποτα και για τίποτα. Η νέα βιογραφία «Nicholson: A Biography» του Μαρκ Ελιοτ έμοιαζε περιττή.

Μέχρι που προδημοσιεύματά της έκαναν το σαγόνι μας να πέσει στο πάτωμα. Ο Τζακ Νίκολσον φλογερό παράνομο ζευγάρι με την Μέριλ Στριπ; Στα γυρίσματα (of all movies!) του «Ξένοι στην Ιδια Πόλη» (1987); Οσο εκείνος ήταν με την Αντζέλικα Χιούστον και εκείνη, ευτυχισμένα παντρεμένη με τον νυν σύζυγό της, γλύπτη Ντον Γκάμερ; «Στα διαλείμματα των γυρισμάτων το τροχόσπιτό του τρανταζόταν σε σημείο που το συνεργείο είχε έρθει σε δύσκολη θέση».

1«Heartburn» (1986)

Ο Τζακ (76 ετών σήμερα) και η Μέριλ (64) έχουν γυρίσει δύο ταινίες μαζί. Το «Heartburn» (1986) σε αυτοβιογραφικό σενάριο της Νόρα Εφρον και μετέπειτα το «Ironweed» («Ξένοι στην Ιδια Πόλη») του Χέκτορ Μπαμπένκο.

Στη βιογραφία ο Ελιοτ περιγράφει την πρώτη γνωριμία των δύο σταρ. Εκείνη ήταν το ανερχόμενο νέο αστέρι. Εκείνο όμως ήταν ροκ σταρ. «Ο Τζακ γνώρισε την Στριπ την πρώτη μέρα των γυρισμάτων. Ο Μάικ Νίκολς προσπαθούσε να σπάσει την μεταξύ τους ένταση, γιατί, όπως είχε παραδεχτεί και η ίδια η Στριπ "ήταν σαν να γνωρίζεις τον Μικ Τζάγκερ ή τον Μπομπ Ντίλαν". Ο χαρακτηριστικός Τζακ της χτύπησε την πόρτα του καμαρινιού της και της ζήτησε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα της. Αυτός ήταν ο τρόπος του να σπάσει τον πάγο. Και έπιασε!».

Τι διαδραματίστηκε όμως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Heartburn» όμως δε θα μάθουμε ποτέ. Γιατί στο τέλος, η πάντα επαγγελματίας Στριπ φημολογείται ότι είχε πετάξει με τις κλωτσιές τον Νίκολσον από το δωμάτιο του ξενοδοχείου της και ορκιζόταν να μην ξαναπαίξει ποτέ μαζί με έναν άνθρωπο που «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι οι γκόμενες και οι σεξουαλικές του περιπέτειες». Κι όμως, ένα χρόνο μετά, βρέθηκαν ξανά στο σετ του «Ξένοι στην Ιδια Πόλη».

2

Και τότε ξεκίνησε το ειδύλλιο μεταξύ τους, σύμφωνα με τον Ελιοτ. «Οι φήμες ξεκίνησαν αμέσως, εφόσον το ζευγάρι δεν μπορούσε να κρυφτεί. Ομως επισήμως και οι δύο το αρνήθηκαν. Εκείνη ήταν παντρεμένη κι εκείνος ήταν σε πολύ άσχημη θέση: ήδη απατούσε την Αντζέλικα Χιούστον με την Βερόνικα Κάτράιτ...»

«Ανάμεσα στο συνεργείο όμως μία ήταν η κουβέντα - και δεν αφορούσε το σενάριο, τη σκηνοθεσία ή τα σκηνικά, αλλά τον Τζακ και την Μέριλ. Ολοι τους έψαχναν και ταυτόχρονα το τροχόσπιτό του έμοιαζε να τραντάζεται από σεισμικές δονήσεις. Ο,τι κι αν διαδραματιζόταν μέσα, το Winnebago του Νίκολσον είχε φέρει πάρα πολύ κόσμο σε αμηχανία...» γράφει ο Ελιοτ (επικαλούμενος μία «ανώνυμη» πηγή από το συνεργείο.

4

Δεν γνωρίζουμε αν τίποτα από όλα αυτά αληθεύει ή αν πρόκειται για κακοήθειες. Απλά, δεν μπορείς να μην σκεφτείς τι ζευγάρι θα έκαναν αυτοί οι δύο σ' ένα παράλληλο σύμπαν. Εκεί που εκείνος λίγο θα σοβαρευόταν κι εκείνη θα έλυνε τα μαλλιά της και θα τα άφηνε ελεύθερα να ανεμίσουν. Αλλοι φαντασιώνονται καλογυμνασμένα γυμνά κορμιά για το τέλειο σεξ, άλλοι το συνδυασμό αυτών των δύο IQ.

4

Ενα μόνο είναι σίγουρο: οι δυο τους έχουν ακόμα υπέροχη σχέση. Οταν ο Τζακ την προσφώνησε στην τιμητική της εκδήλωση για το AFI Life Achievement Award τον Απρίλιο του 2004 την αποκάλεσε «τέλεια». «Στα μάτια μου είσαι τέλεια. Και σ' αγαπώ πάρα πολύ».

Οταν επίσης εκείνη ρωτήθηκε σε τηλεπαιχνίδι «ποιον από τους συναδέλφους της θα επέλεγε να παντρευτεί, ποιον να πηδήξει και ποιον να σκοτώσει» είχε απαντήσει με αυτή τη σειρά: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζακ Νίκολσον, Ντάστιν Χόφμαν.

Διαβάστε περισσότερα: