Buzz

Πόσο φταίει το «Manchester by the Sea» για το θάνατο ενός παιδιού στη Νέα Υόρκη;

στα 10

Ενα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι σκότωσε το παιδί του και προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα βάζοντας φωτιά στο σπίτι, εμπνεόμενο, κατά πως υποστηρίζουν οι αρχές, από το «Manchester by the Sea».

Πόσο φταίει το «Manchester by the Sea» για το θάνατο ενός παιδιού στη Νέα Υόρκη;

Οι εισαγγελικές αρχές συνδέουν άρρηκτα το γεγονός πως το ζευγάρι των Ερνεστ και Χέδερ Φράνκλιν είδε το «Manchester by the Sea» και μέσα σε δύο ώρες από τη θέασή του το σπίτι τους πήρε φωτιά και στις στάχτες του βρέθηκε νεκρός ο υιοθετημένος 16χρονος γιος τους.

Manchester by the Sea 607 Ο Κέισι Αφλεκ μαζί με τον Κένεθ Λόνεργκαν στα γυρίσματα της ταινίας

(προσοχή: ακολουθούν spoilers για την ταινία)

Μια διαδοχή γεγονότων που θυμίζει την τραγωδία που βρίσκεται στο κέντρο της ταινίας του Κένεθ Λόνεργκαν που κέρδισε δύο Οσκαρ (Πρωτότυπου Σεναρίου και Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Κέισι Αφλεκ), αλλά και την «ιδέα» που σύμφωνα με τις αρχές μπήκε στο μυαλό του ζευγαριού βλέποντας την ταινία, ότι θα μπορούσαν δηλαδή να μην συλληφθούν αν αποδείξουν πως η φωτιά μπήκε τυχαία, όπως συμβαίνει με τον ήρωα του Κέισι Αφλεκ.

Διαβάστε ακόμη: Η Μπρι Λάρσον εξηγεί (περίπου) γιατί δεν χειροκρότησε τον Κέισι Αφλεκ στην απονομή των Οσκαρ

Δείτε εδώ ολόκληρη την επίμαχη σκηνή από το «Manchester by the Sea»:


Το πτώμα του άτυχου 16χρονου βρέθηκε μέσα στο σπίτι, αλλά η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι το παιδί είχε σκοτωθεί πριν τη φωτιά, ενώ νέα στοιχεία για το έγκλημα φέρνουν στην επιφάνεια σημειώματα της 35χρονης μητέρας στο Facebook για το πόσο δύσκολο ήταν να ανταποκριθούν μαζί με τον σύζυγό της στις ανάγκες του παιδιού.

Οι αναφορές στην (έτσι κι αλλιώς πολυσυζητημένη και για άλλους λόγους) ταινία παραμένουν ένα από τα πιο ισχυρά επιχειρήματα των δημόσιων κατηγόρων, αν και η τόσο στενή σύνδεση της με ένα έγκλημα είναι εκτός από «τραβηγμένη» και επικίνδυνη για την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση που δεν μπορεί να λογοκριθεί από μεμονωμένες περιπτώσεις σαν αυτή.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Manchester by the Sea»

manchester by the sea alternative poster 607