Buzz

To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ δεν είναι πια το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

στα 10

Ενας κριτικός «τόλμησε» να γράψει μια κακή κριτική για την ταινία της Γκρέτα Γκέργουικ κάνοντας την να χάσει τον τίτλο της πιο «φρέσκιας» ταινίας όλων των εποχών. Αν αυτό έχει καμία σημασία.

To «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ δεν είναι πια το πιο «φρέσκο» φιλμ όλων των εποχών

Κι όμως, κάποιος «τόλμησε» να γράψει κακή κριτική για το «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ, ρίχνοντάς το στο 99% στο Rotten Tomatoes χάνοντας έτσι και τον τίτλο της πιο «φρέσκιας» ταινίας όλων των εποχών – αυτός επιστρέφει στο «Toy Story 2».

Διαβάστε ακόμα: Time to fly: Η Σίρσα Ρόναν βγάζει φτερά για το Οσκαρ με το «Lady Bird»

Lady Bird 607

Κι αυτός ο κάποιος, ο οποίος έγραψε την κακή κριτική για την ταινία είναι ο Κολ Σμίθεϊ και την ανέβασε στην ιστοσελίδα του την Δευτέρα που μας πέρασε, γράφοντας πως η ταινία της Γκέργουικ «απέχει πολύ από το να είναι μια τέλεια ταινία». Ο «πιο έξυπνος κριτικός κινηματογράφου», όπως αναγράφεται και στο πάνω μέρος της σελίδας του Σμίθεϊ, συνεχίζει να γράφει πως «υπάρχουν δεκάδες coming of age ταινίες που την ξεπερνούν, όπως το “Kes” του Κεν Λόουτς ή το “Le Souffle au Coeur” του Λουί Μαλ. Η Γκρέτα Γκέργουικ έχει πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να προσποιηθεί πως μπορεί να τους μοιάσει».

Αν και ο βαθμός που έβαλε στην ταινία ήταν Β-, ο οποίος δεν είναι καθόλου κακός βαθμός, αλλά ήταν αρκετός για να το ρίξει από το 100%. Πάντως δεν είναι απόφαση του Rotten Tomatoes αν η ταινία θα πάρει fresh ή rotten όταν ανεβάζει τις κριτικές. Αυτό είναι απόφαση του ίδιου του αρθρογράφου, κι ο Σμίθεϊ σε όλα τα B- που έχει βάλει στο παρελθόν τα ψήφισε ως fresh στην συγκεκριμένη ταινία αποφάσισε να βάλει rotten.

O ίδιος μάλιστα έχει την φήμη του πιο ιδιόρρυθμου κριτικού κινηματογράφου στην Αμερική, ενώ φέτος έδωσε F στο «Dunkirk» και στην «Wonder Woman». Πάντως ακόμα και με 99% στο Rotten Tomatoes, και με ή χωρίς τον τίτλο της πιο «φρέσκιας» ταινίας, το φιλμ της Γκρέτα Γκέργουικ φαίνεται να είναι μια από τις καλύτερες ταινίες που θα δούμε το 2018, ενώ κατάφερε να αποσπάσει και τέσσερις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και σημαντικές υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards.

Η ταινία ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον, την εκρηκτική σχέση της με τη δυναμική νοσοκόμα μητέρα της, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει μόνη της την οικογένεια όταν ο πατέρας μένει άνεργος, αλλά και τις καθημερινές μάχες της με το σχολείο, τις προσωπικές ανασφάλειες και τον έρωτα – ό,τι καθορίζει, δηλαδή, τη ζωή κάθε επαναστατημένου εφήβου αυτήν την περιπετειώδη περίοδο.

Πρωταγωνιστούν η Σίρσα Ρόναν και οι Τρέισι Λετς και Λόρι Μέτκαλφ, αλλά και ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο νεαρός ηθοποιός-αποκάλυψη του «Call Me by Your Name» του Λούκα Γκουαντανίνο.


Διαβάστε ακόμη:

Lady Bird poster 607