Buzz

Time to fly: Η Σίρσα Ρόναν βγάζει φτερά για το Οσκαρ με το «Lady Bird»

στα 10

Δείτε το πρώτο τρέιλερ για το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Γκρέτα Γκέργουιγκ, το οποίο μοιάζει να έχει ήδη εξασφαλίσει στη νεαρή ηθοποιό μια υποψηφιότητα για Οσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Time to fly: Η Σίρσα Ρόναν βγάζει φτερά για το Οσκαρ με το «Lady Bird»

Μούσα του σύγχρονου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά την οποία γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ταινίες του Νόα Μπόμπακ («Frances Ha», «Mistress America»), η Γκρέτα Γκέργουιγκ υπογράφει την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα με το «Lady Bird», μια ιστορία ενηλικίωσης με φόντο το Σακραμέντο του 2002, που ήδη έχει δημιουργήσει αρκετό (και οσκαρικό) μπαζ μετά την πρόσφατη πρεμιέρα της στο αμερικανικό Φεστιβάλ του Telluride όπου προβλήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: Ενα Οσκαρ για τον Γκάρι Ολντμαν (και όχι μόνο επειδή του το χρωστάνε)

Lady Bird 607

Η ταινία ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν “Lady Bird” ΜακΦέρσον, την εκρηκτική σχέση της με τη δυναμική νοσοκόμα μητέρα της, η οποία προσπαθεί να συντηρήσει μόνη της την οικογένεια όταν ο πατέρας μένει άνεργος, αλλά και τις καθημερινές μάχες της με το σχολείο, τις προσωπικές ανασφάλειες και τον έρωτα – ό,τι καθορίζει, δηλαδή, τη ζωή κάθε επαναστατημένου εφήβου αυτήν την περιπετειώδη περίοδο.

Lady Bird 607

Οι πρώτες κριτικές είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές τόσο για την ταινία και τη σκηνοθεσία της Γκέργουιγκ, αλλά κυρίως για την ερμηνεία της Σίρσα Ρόναν, την οποία οι οσκαρικές προβλέψεις θέλουν να κερδίζει σύντομα την τρίτη της οσκαρική υποψηφιότητα, μετά την «Εξιλέωση» και το «Brooklyn».

Στο φιλμ συμπρωταγωνιστούν οι Τρέισι Λετς και Λόρι Μέτκαλφ, αλλά και ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο νεαρός ηθοποιός-αποκάλυψη του «Call Me by Your Name».

Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε για την ταινία.


Διαβάστε ακόμη

Lady Bird poster 607