Buzz

Η «Veep» Τζούλια Λουις-Ντρέιφους κερδίζει το Μαρκ Τουέιν βραβείο σε μια βραδιά γεμάτη αστεία για τον καρκίνο, τον Τραμπ και τις γυναίκες κωμικούς

στα 10

Της το παρουσίασαν οι φίλοι της Στίβεν Κολμπέρ, Τίνα Φέι, Τζέρι Σάινφελντ.

Η «Veep» Τζούλια Λουις-Ντρέιφους κερδίζει το Μαρκ Τουέιν βραβείο σε μια βραδιά γεμάτη αστεία για τον καρκίνο, τον Τραμπ και τις γυναίκες κωμικούς

Ηταν όλοι τους εκεί. Στο Kennedy Center και στην παραδοσιακή τελετή απονομής του Mark Twain Award, του ετήσιου τιμητικού βραβείου κωμωδίας. Ολοι οι φίλοι, οι συνεργάτες, οι συγγενείς της παραβρέθηκαν για να την τιμήσουν. Γιατί δεν ήταν μία απλή χρονιά για την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους - ο αγώνας της κατά του καρκίνου ήταν ιδιωτικός, διακριτικός αλλά δύσκολος και της έκοψε τη φόρα από πολλά πρότζεκτς. Ομως δεν μάσησε.

«Περιμένω ακόμα να με πάρουν στην άκρη και να μου πουν ότι έγινε κάποιο λάθος και το βραβείο δεν είναι δικό μου» αστειεύτηκε στο κόκκινο χαλί. Ομως είναι δικό της και της αξίζει όσο σε κανέναν άλλον. Η Ντρέιφους ανήκει στη γενιά των γυναικών που πήραν τη σκυτάλη από τις μάχιμες κομεντιέν του Saturday Night Live των 70ς και έφεραν το stand up χιούμορ σε σειρές της prime time television. Ενα χιούμορ διαφορετικό από τις sit com, καυστικό, αυτοσαρκαστικό, πανέξυπνο. Ως «Ελέιν», δίπλα στον Τζέρι Σάινφελντ («Seinfeld») έγινε διάσημη. Είκοσι χρόνια μετά, συνέχισε ως πρωταγωνίστρια δικών της πρότζεκτ («The New Adventures of Old Christine». Με το «Veep» του ΗΒΟ σαρρώνει τα τελευταία χρόνια τα ΕΜΜΥ και τις Χρυσές Σφαίρες.

julia louis-dreyfus mark twain 607 1

Μετά από ένα σερί ανδρών κωμικών (από τον Μπιλ Μάρεϊ μέχρι τον Ντέιβιντ Λέτερμαν) φέτος ήταν η χρονιά της για το Mark Twain Comedy Award.

Διαβάστε κι αυτό: «Κατέληξα ότι μόνο η αγάπη υπάρχει»: Ο Μπιλ Μάρεϊ παραλαμβάνει το Mark Twain Award

Την προλόγισε ο Στίβεν Κολμπέρ («Κάνατε ένα σόου για την πολιτική που φαινόταν τραβηγμένο από τα μαλλιά. Και τώρα μπήκαν οι παλιάτσοι στην πολιτική και φαίνεστε πολύ σοβαροί εσείς»), η Τίνα Φέι («Η Τζούλια δεν φοβόταν να είναι ποτέ αντιπαθής. Και εντός κι εκτός οθόνης»), ο Τζέρι Σάινφελντ («Ηταν η πιο κοντή από όλους μας στο Seinfeld. Και ποτέ δεν το καταλάβαμε. Γιατί όσο μπόι της λείπει, τόσο φωτιά και δυναμισμό και ταλέντο έχει») και πολλοί άλλοι που επιδόθηκαν στο παραδοσιακό «roasting» (πείραγμα, τσουρούφλισμα με stand up jokes για το τιμώμενο πρόσωπο).

julia louis-dreyfus mark twain 607 2

julia louis-dreyfus mark twain 607 3

Η ίδια η Ντρέιφους όμως ήταν η πιο αστεία. «Ημουν πάντα μεγάλη φαν του Μαρκ Τουέιν και πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι μάς άφησε χρόνους. Τις σκέψεις και τις προσευχές μου στην οικογένειά του. Ειδικά την Σανάγια Τουέιν (σ.σ. τραγουδίστρια της κάντρι και φυσικά άσχετη με τον συγγραφέα του 19ου αιώνα)...»

Δείτε βίντεο από τη βραδιά.

.

.

.

Διαβάστε περισσότερα: