Buzz

«In the Heart of the Sea»: Ο Ρον Χάουρντ σκηνοθετεί «μια ιστορία για μια ομάδα ανθρώπων εναντίον ενός δαίμονα»

στα 10

Τα αληθινά γεγονότα που ενέπνευσαν το «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ, μεταφέρονται στην οθόνη σε μια ταινία που υπόσχεται να είναι τουλάχιστον θεαματική.

«In the Heart of the Sea»: Ο Ρον Χάουρντ σκηνοθετεί «μια ιστορία για μια ομάδα ανθρώπων εναντίον ενός δαίμονα»

Είναι μια από εκείνες τις ιστορίες που αποτελούν πλέον κάτι παραπάνω από το υλικό για ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που έχουν μεταμορφωθεί σε μύθους βαθιά συμβολικούς, την ουσία και το νόημα των οποίων αναγνωρίζεις ακόμη κι αν δεν έχεις διαβάσει ποτέ το βιβλίο.

Ακόμη κι αν το έχετε διαβάσει όμως, πιθανώς να μην γνωρίζατε ότι η ιστορία του «Μόμπι Ντικ» είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, στην συγκλονιστική και τραγική τύχη που περίμενε το πλήρωμα ενός φαλαινοθηρικού, που το 1918 βρέθηκε αντιμέτωπο με μια γιγαντιαία αρσενική φάλαινα, η οποία οδήγησε το σκάφος να βυθιστεί κι άφησε το πλήρωμα χαμένο για 90 μέρες, χιλιάδες μίλια μακριά...

Ο Κρις Χέμσγουορθ πρωταγωνιστεί στην βασισμένη το βιβλίο του Ναθάνιελ Φίλμπρικ «In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex», στον ρόλο του καπετάνιου ενώ o Μπέντζαμιν Γουόκερ, ο Τομ Χόλαντ κι ο Σίλιαν Μέρφι συμπρωταγωνιστούν.

Οσο για την φωνή στο υποβλητικό τρέιλερ, ανήκει φυσικά στον Μπρένταν Γκλίσον στον ρόλο ενός από τους ναύτες, που αφηγείται την ιστορία χρόνια μετά από εκείνα τα τραγικά γεγονότα...in the heart of the sea poster 607