Buzz

Covid 19 Survival Manual: το σινεμά τα είχε πει όλα χρόνια πριν!

στα 10

Ενα καταπληκτικό supercut video που ενώνει (όχι μόνο) sci-fi ταινίες των τελευταίων 70 χρόνων, είναι η απάντηση του σινεμά σε όλα όσα ζούμε.

Covid 19 Survival Manual: το σινεμά τα είχε πει όλα χρόνια πριν!

O σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάικλ Ντόχερτι («Godzilla: King of the Monsters», «Trick or Treat », «Krampus») δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια στην καραντίνα του. Πήρε κι έκοψε ένα επικό supercut από ταινίες φαντασίας, τρόμου, sci-fi αλλά και ψυχολογικά θρίλερ, περιπέτειες αλλά και κωμωδίες και το αποτέλεσμα είναι.... ό,τι πιο κοντά στην πραγματικότητα του πλανήτη το 2020.

Πώς μάς αιφνιδίασε ο Covid, πώς από ανέκδοτο έγινε τρόμος, πώς εξαπλώθηκε παντού, πόσο βλάκες είμαστε οι άνθρωποι, ο ρόλος των πολιτικών, ο ρόλος της τηλεόρασης, η καραντίνα, οι μάσκες, οι γεμάτες παραλίες (ή πλατείες), η πληγή στον κοινωνικό ιστό, η ταξική διάσταση της πανδημίας - όλα είναι εδώ.

Υπό τους ήχους του «I Will Survive» ως μουσικό χαλί και εξαιρετικά συνδυασμένους διαλόγους και ατάκες, αυτό το κινηματογραφικό supercut είναι καταπληκτικό. Και πολύ πιο αληθινό από όσα βλέπεις στις ειδήσεις σου...


Διαβάστε και δείτε περισσότερα: