Buzz

O θρίαμβος της Χίλαρι Κλίντον (και οι γυναίκες Πρόεδροι των ΗΠΑ στην ποπ κουλτούρα)

στα 10

Η Χίλαρι Κλίντον γίνεται η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα στις ΗΠΑ. Μαζί της δικαιώνονται και όλες οι γυναίκες που έφτασαν πριν από αυτήν στο Λευκό Οίκο σε σινεμά και τηλεόραση.

O θρίαμβος της Χίλαρι Κλίντον (και οι γυναίκες Πρόεδροι των ΗΠΑ στην ποπ κουλτούρα)

«Εξαιτίας σας, φτάσαμε σε ένα ορόσημο, στην πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας που μια γυναίκα θα είναι υποψήφια του κόμματός μας», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όταν πλέον γνώριζε πως η υποψηφιότητα της ήταν πλέον ασφαλής.

Γυναίκες (διάσημες και μη) σε όλη την Αμερική έσπευσαν να χαιρετήσουν την ιστορική αυτή στιγμή, η Τζέιν Φόντα θυμήθηκε τη Χίλαρι των 90s, η Σερ την αποκάλεσε «πολεμίστρια», από τον Στίβι Γουόντερ μέχρι τον Τζον Λέτζεντ όλοι είναι σίγουροι για την εκλογή της, υπάρχουν και φωνές που αρνούνται τις ικανότητές της αλλά σίγουρα κανείς δεν αρνείται αυτό που καταφέρνει η 69χρονη πρώην πρώτη κυρία για μια ολόκληρη γενιά γυναικών, για το ίδιο το Δημοκρατικό Κόμμα, για την Αμερική.

Στην άλλη πλευρά: Ικανή για όλα: Η Μέριλ Στριπ μόλις έπαιξε τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέατρο!

Hillary Clinton 607

Αν η Χίλαρι Κλίντον καταφέρει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, θα είναι η 45η Πρόεδρος και η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της Αμερικής, δικαίωση για όλες τις γυναίκες που «κατέλαβαν» το Λευκό Οίκο στο σινεμά και την τηλεόραση, οραματιζόμενες ένα μέλλον σαν αυτό που δεν θα αργήσει ίσως να γίνει πραγματικότητα.

Από την Ερνεστίν Μπάριερ που έπαιξε τη γυναίκα Πρόεδρο των ΗΠΑ στο μακρινό έτος 1970 στο «Project Moonbase» του 1953 μέχρι την Κριστίνα Απλγκέιτ στο «Mafia!» του 1998 και από την Πόλι Μπέργκεν στο «Kisses for my President» του 1964 μέχρι την Σίλα Γουόρντ στο επικείμενο «Independence Day: Resurgence», ίσως η πιο γνωστή Πρόεδρος του σινεμά να ήταν η Τζόαν Ρίβερς στο «Les Patterson Saves the World» του 1987 ή (μεταξύ μας) η Γκλεν Κλόουζ που ήταν όμως Αντιπρόεδρος στο «Air Force One».

Διαβάστε ακόμη: Οι Αμερικανοί το αποφάσισαν: όχι Χίλαρι, όχι Τραμπ - Tyrion for President!

Kisses for my President 607 Ο Φρεντ ΜακΜάρεϊ και η Πόλι Μπέργκεν στο «Kisses for my President» του 1964

Στην τηλεόραση, η πιο διάσημη Πρόεδρος ήταν μάλλον η Πάτι Ντιούκ στο «Hail to the Chief» του 1985, η Τζίνα Ντέιβις στο «Commander in Chief» του 2005-2006 και η Κέιτ Μπέρτον στο «Scandal» μέχρι φυσικά η Τζούλια Λούις Ντρέιφους έδωσε άλλο νόημα στη θηλυκή προεδρία στο αξεπέραστο «Veep».

Hail to the Chief 607 H Πάτι Ντιούκ στο «Hail to the Chief»

Commander in Chief 607 Η Τζίνα Ντέιβις στο «Commander in Chief»

Veep 607 Η Τζούλια Λούις Ντρέιφους στο «Veep»

Ξεχωριστή περίπτωση η «Προεδρία» της Λίσα Σίμσον στους «Simpsons» στο επεισόδιο «Bart to the Future», το δέκατο έβδομο επεισόδιο του 11ου κύκλου:


Διαβάστε ακόμη: