Φεστιβάλ / Βραβεία

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κερδίζει τη θέση του ανάμεσα στα αστέρια του Χόλιγουντ

στα 10

Οι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, Μάικλ Μαν και Λάνα Ντελ Ρέι τίμησαν τον μεξικανό οσκαρικό σκηνοθέτη στη χθεσινή απονομή του χρυσού του αστεριού στη Hollywood Boulevard . Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο κερδίζει τη θέση του ανάμεσα στα αστέρια του Χόλιγουντ

O Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οσκαρικός σκηνοθέτης από το Μεξικό (μέλος της διάσημης παρέας των Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου κι Αλφόνσο Κουαρόν), είχε χθες την τιμητική του στο «Walk of Fame» της Λεωφόρου του Χόλγουντ: ανάμεσα στα χρυσά της αστέρια προστέθηκε και το δικό του.

«Ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο είνα ένας από τους πιο δημιουργικούς και ευφάνταστους σκηνοθέτες» είπε στο λόγο της η παραγωγός της τελετής του «Walk of Fame», Αννα Μαρτίνεζ. «Το φανταστικό του κινηματογραφικό σύμπαν έχει σαγηνεύσει και μαγεύσει το παγκόσμιο κοινό...»

Διαβάστε κι αυτό: «Zanbato»: Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

guillermo del torro star 607 1

guillermo del torro star 607 2

guillermo del torro star 607 3

guillermo del torro star 607 4

Ο Ντελ Τόρο συστήθηκε στο ευρύ κοινό το 2001 με το «The Devil's Backbone», απογείωσε τη φήμη του με τον «Λαβύρινθο του Πάνα» το 2006 και έμεινε πιστός σ' ένα αλληγορικό σινεμά του φανταστικού, με ξεκάθαρη την ευαίσθητη υπογραφή και τη μαγική αισθητική του, που ανάγκασε την Ακαδημία να υποκλιθεί: το «The Shape of Water» κέρδισε 2 Οσκαρ το 2018.

Στην τελετή δεν προλόγισαν τον Ντελ Τόρο αυτοί που θα περιμέναμε (οι μεξικανοί φίλοι του κι επίσης οσκαρικοί σκηνοθέτες), παρόλο που το Μεξικό ήταν παρόν: ο Ντελ Τόρο αποδέχθηκε το χρυσό του αστέρι κρατώντας την μεξικανική σημαία - μία πολύ συμβολική κίνηση στην Αμερική του Τραμπ.

Δείτε κι αυτό: Δείτε τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο να μεταμορφώνεται σε λυκάνθρωπο (!) σε μία διαφήμιση του 1991

guillermo del torro star 607 5

guillermo del torro star 607 6

guillermo del torro star 607 7

guillermo del torro star 607 8

Τον Ντελ Τόρο παρουσίασε ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, o οποίος θα είναι συνεργάτης του στο «Zanbato», την νέα του ταινία για την Paramount (μόλις ολοκληρώσει τον «Πινόκιο» του για το Netflix) και η ποπ ντίβα Λάνα Ντελ Ρέι, η οποία τραγούδησε μία διασκευή του «Season of the Witch» του Donovan για το «Scary Stories to Tell in the Dark».

Στην απονομή επίσης παραβρέθηκε κι ο Μάικλ Μαν, με τον οποίο ο Ντελ Τόρο συνεργάζεται σ' ένα νέο (και χωρίς ακόμα τίτλο) ντοκιμαντέρ.

«Οταν δώσαμε τα χέρια για να συνεργαστούμε ήξερα ένα πράγμα» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς. «Επρεπε να φέρω στο τραπέζι τον καλύτερο εαυτό μου και να δουλέψω πιο σκληρά από ποτέ. Γιατί είχα να κάνω με τον πιο ευφυή σκηνοθέτη...»

Και πρόσθεσε η Λάνα Ντελ Ρέι: «Σε μία σύγχρονη κουλτούρα ομοιογένειας, εκείνος είναι ο ασυμβίβαστος εαυτός του. Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο μάθημα που πήρα στο πλευρό του...»

Το χρυσό αστέρι του Ντελ Τόρο είναι το Νο 2.669 που έχει απονεμηθεί.

Δείτε το βίντεο της απονομής:


Διαβάστε περισσότερα: