Buzz

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μάς λέει καλημέρα: βρήκε τη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει

στα 10

Eνα best seller βιβλίο και μία μετα-αποκαλυπτική ιστορία κέρδισαν τον Τζορτζ Κλούνεϊ. Θα σκηνοθετήσει και θα πρωταγωνιστήσει στο «Good Morning, Midnight» για το Netflix.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μάς λέει καλημέρα: βρήκε τη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει

Μπορεί αυτή την εποχή η επικαιρότητά του να είναι το «Catch 22», αλλά ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει να σκηνοθετήσει για τη μεγάλη οθόνη από το 2017 και το «Suburbicon». Κι αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς: ούτε το «Μνημείων Ανδρες» του είχε βγει όπως θα το ήθελε. Οχι, ο Κλούνεϊ δεν έχει υπογράψει μία σκηνοθετική απόπειρα με επιτυχία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Διαβάστε αναλυτικά: «Catch-22»: Η μεγάλη (τηλεοπτική) επιστροφή του Τζορτζ Κλούνεϊ

Σήμερα όμως μοιάζει να βρήκε ένα πρότζεκτ που τον ενθουσιάζει.

Το best seller βιβλίο «Good Morning, Midnight» της Λίλι Μπρουκς-Ντάλτον είχε κερδίσει βραβεία, καταπληκτικές κριτικές και τις καρδιές των αναγνωστών του το 2016 που κυκλοφόρησε.

George Clooney Good morning Midnight 607

Η ιστορία θέλει έναν μεσήλικα, ξεχασμένο επιστήμονα που ζει ως ερημίτης στον Αρκτικό Κύκλο να έρχεται σε επαφή με το πλήρωμα αεροσκάφους της NASA που έχει από λάθος αποκοπεί στο διάστημα και δεν μπορεί να επιστρέψει στη Γη.

Η γοητεία του μυθιστορήματος είναι στην επαφή ανθρώπων απομακρυσμένων, για δικούς τους λόγους ο καθένας, από την ίδια την ανθρωπότητα και τη ζωή όπως την ξέρουμε, οι οποίοι βρίσκουν ο ένας στον άλλον τη δύναμη να συνεχίσουν.

Ο Μαρκ Λ. Σμιθ (ο σεναριογράφος της οσκαρικής «Επιστροφής»του Αλεχάντρο Ινιαρίτου) έκανε την κινηματογραφική διασκευή που διάβασε ο Κλούνεϊ και δέχθηκε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στο ρόλο του επιστήμονα.

Θα είναι μία συμπαραγωγή (ο Κλούνεϊ θα υπογράφει και ως παραγωγός μαζί με τον Γκραντ Χέσλοβ) των Smokehouse Pictures, Anonymous Content και Syndicate Entertainment. Ολο το πρότζεκτ έχει αγοραστεί ήδη από το Netflix.

«Κι ο Γκραντ κι εγώ είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε σ' ένα τέτοιο εξαιρετικό πρότζεκτ» δήλωσε ο Κλούνεϊ. «Πρόκειται για ένα καταπληκτικό βιβλίο και θέλαμε εδώ και χρόνια να βρούμε την αφορμή να συνεργαστούμε με τον Μαρκ, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους εκεί έξω. Το σενάριο που έγραψε σε στοιχειώνει. Επίσης, πολύ χαιρόμαστε που θα δουλέψουμε με τους φίλους μας στο Netflix...»

«Ξέρω τον Τζορτζ εδώ και δύο δεκαετίες. Δεν υπάρχει καλύτερος συνεργάτης. Χαίρομαι πολύ που θα είναι εκείνος που θα σκηνοθετήσει αυτή την εκπληκτική ιστορία για εμάς» δήλωσε κι ο Σκοτ Στάμπερ, ο διευθυντής του κινηματογραφικού τμήματος του Netflix. «Το βιβλίο είναι δυνατό και συγκινητικό και η διασκευή του Μαρκ είναι απίστευτα καλογραμμένη. Πρόκειται μία ιστορία για την ίδια την ανθρώπινη φύση, μία ιστορία που είμαστε σίγοιροι ότι το κοινό θα ερωτευτεί...»

Η ανακοίνωση θέλει την προπαραγωγή να ξεκινά τον Οκτώβριο. Οπότε γρήγορα θα ξέρουμε και περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε περισσότερα: