Buzz

«Ford v Ferrari»: Το αρχικό πρότζεκτ ήθελε πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ

στα 10

Θα ήταν, σίγουρα, μια εντελώς άλλη ταινία.

«Ford v Ferrari»: Το αρχικό πρότζεκτ ήθελε πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ

Φαίνεται πώς το «Ford v Ferrari» («Κόντρα σε Ολα») του Τζέιμς Μάνγκολντ δεν ήταν η μοναδική εκδοχή που το Χόλιγουντ ήθελε να πει αυτή την (αληθινή) ιστορία (που βασίστηκε στο βιβλίο του Α. Τζ. Mπιμ). Το 2012, ο Μάικλ Μαν ήταν ο πρώτος που ήθελε να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την κόντρα των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στο Le Mans '66, με τίτλο «Go Like Hell» (που είναι και το σύνθημα που δίνει στην τελευταία στροφή της κούρσας στον οδηγό, ο μηχανικό της Ford) και μάλιστα ήθελε τον Μπραντ Πιτ (στο ρόλο που τελικά κατέληξε στον Ματ Ντέιμον).

Φθινόπωρο του 2013, αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία ο Τζόζεφ Κοζίνσκι («Top Gun: Maverick») και ταυτόχρονα φέρνει και τον Τομ Κρουζ για να πρωταγωνιστήσει ως οδηγός κούρσας.

Joseph Kosinsky Tom Cruise 607

Ο Κοζίνσκι τα ομολόγησε όλα αυτά σε πρόσφατο πάνελ σκηνοθετών του Comic-Con:

«Η ταινία που δεν κατάφερα να κάνω είναι το "Go Like Hell", που μετέπειτα πραγματοποιήθηκε με τον τίτλο "Ford v Ferrari". Πάντα ήθελα να κάνω μία ταινία για αγώνες ταχύτητας, αλλά το θέμα είναι ότι δεν πρέπει μια τέτοια ταινία να είναι μόνο για την ταχύτητα. Πρέπει να υπάρχει μία εκπληκτική ιστορία από πίσω και σ' αυτή την περίπτωση υπήρχε. Η αληθινή ιστορία μίας απίστευτης ανδρικής φιλίας, η αλαζονική κόντρα των δύο εταιριών, η εξαιρετικά επικίνδυνη κούρσα...»

«Η προπαραγωγή είχε ξεκινήσει κανονικά, μάλιστα οι Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ κάθισαν μαζί μας για ένα live διάβασμα του σεναρίου. Ομως δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που χρειαζόμασταν για το μπάτζετ. Και δεν ήθελα εκπτώσεις σε μια τέτοια ταινία. Οπότε μου έμεινε απωθημένο. Ομως, ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που τη γύρισε ο Τζέιμς Μάνγκολντ!»

«Το σενάριο ήταν το ίδιο και η προσέγγιση του Τζέιμς ήταν πολύ παρόμοια με αυτή που είχα σκεφτεί κι εγώ - αληθινά αυτοκίνητα, αληθινές αναμετρήσεις. Αλλωστε, αν είχα τον Τομ πρωταγωνιστή, καταλαβένετε ότι δεν θα μπορούσε να γυριστεί κι αλλιώς. Πάντως, αυτό περίπου κάναμε και με το «Top Gun: Maverick» - ο Τομ πλοτάρισε πραγματικά μαχητικά με τις κάμερες καρφωμένες πάνω στα αεροσκάφη. Οπως κι ο Τζέιμς τις κόλλησε πάνω στ' αυτοκίνητα. Οχι, έκανε εξαιρετική δουλειά και οι Κρίστιαν Μπέιλ και Ματ Ντέιμον έπιασαν ακριβώς την ουσία των ηρώων. Μάλιστα είδαμε την ταινία μαζί με τον Τομ και ενθουσιαστήκαμε, χειροκροτήσαμε το αποτέλεσμα. Ηταν κάπως περίεργο να βλέπεις αυτό που είχες σκοπό να κάνεις εσύ, όμως έκαναν καταπληκτική δουλειά...»

Διαβάστε περισσότερα: