Buzz

Ψηφίζουμε Αντίπαρο για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location της δεκαετίας!

στα 10

To φυσικό σκηνικό της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου συναγωνίζεται στα ίσα Κροατία και Ντουμπρόβνικ για το βραβείο της ωραιότερης ευρωπαϊκής κινηματογραφικής τοποθεσίας.

Ψηφίζουμε Αντίπαρο για το καλύτερο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό location της δεκαετίας!

To Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions, σε συνεργασία με το Cineuropa θέτει σε ψηφοφορία 11 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα διαγωνιστούν για το βραβείο της «Καλύτερης Κινηματογραφικής Τοποθεσίας της Δεκαετίας».

Η τελική λίστα των καλύτερων ευρωπαϊκών locations προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων σε δύο στάδια: πρώτον, το Film Commission κάθε χώρας, το οποίο είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Film Commissions (EUFCN) επέλεξε και πρότεινε ένα location (μια συγκεκριμένη τοποθεσία στην οποία γυρίστηκε κινηματογραφική ή τηλεοπτική ταινία). Επειτα, μία ομάδα ειδικών και κριτικών κινηματογράφου του Cineuropa, επέλεξαν την τελική λίστα των υποψηφιοτήτων, ανάμεσα στις οποίες βρίσκουμε και την Αντίπαρο στο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου.

Δείτε ακόμη: «Suntan»: Οταν η κάμερα του Flix βρέθηκε αποκλειστικά στα γυρίσματα της ταινίας του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Suntan 607 Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος στα γυρίσματα του «Suntan» στην Αντίπαρο

Πόλεις, φρούρια, νησιά, ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες, εντυπωσιακά οροπέδια: τα τοπία της υπέροχης ηπείρου της Ευρώπης αφηγήθηκαν τις ιστορίες τους σε ένδεκα από τα ωραιότερα ευρωπαϊκά locations, τα οποία φιλοξένησαν γνωστές και αγαπημένες ταινίες και σειρές, τα τελευταία δέκα χρόνια, και τα οποία θα συναγωνιστούν τώρα για τον τίτλο του «Καλύτερου Ευρωπαϊκού Κινηματογραφικού Location της Δεκαετίας».

Grand Budapest Hotel 607 Grand Budapest Hotel

Οι 11 τοποθεσίες είναι η Αντίπαρος στο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, η πόλη του Βρότσλαβ από τη «Γέφυρα των Κατασκόπων» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, το Ντουμπρόβνικ αλλά και το Κάστρο Κάστιλάκ στην Κροατία για το «Game of Thrones», η πόλη του Γκέριτζ στη Γερμανία για το «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον, το Νησί στο «La Isla Minima» του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ στην Ισπανία, το San Juan de Gaztelugatxe στην Ισπανία για το «Game of Thrones», το Terme Di Caracalla στη Ρώμη για την «Τέλεια Ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο, το Val Senales Glacier στην Ιταλία για το «Everest» του Μπαλταζάρ Κορμακούρ, το Juvet Landscape Hotel στη Νορβηγια για το «Ex Machina» του Αλεξ Γκάρλαντ και η Βιέννη για το «Mission: Impossible - Rogue Nation» του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τις 25 Οκτωβρίου 2017, μπορείτε να ψηφίσετε για το ομορφότερο location εδώ και να διεκδικήσετε τριήμερη διαμονή για δύο άτομα, στην τοποθεσία που θα κερδίσει το βραβείο. Οι νικητές θα επιλεγούν με κλήρωση, μεταξύ αυτών που θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, από το EUFCN και το Cineuropa.

La Isla Minima 607 La Isla Minima

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις 7 Νοεμβρίου 2017, εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της τελετής το Filming Europe - EUFCN θα ανακοινώσει τόσο τη νικήτρια τοποθεσία όσο και τον ψηφοφόρο που θα κερδίσει το έπαθλο της διαμονής.

Το European Film Location Award αποτελεί ένα project το οποίο πραγματοποιείται από το Filming Europe - the European Film Commissions Network (EUFCN), το οποίο αποτελείται από 90 Film Commissions - μέλη, προερχόμενα από 30 ευρωπαϊκές χώρες, και αποστολή του είναι η προβολή των ευρωπαϊκών locations ως τόπων πραγματοποίησης διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών. Η απονομή του βραβείου αποτελεί μέρος του εορτασμού της 10ης Επετείου του Δικτύου

La Grande Belezza H Τέλεια Ομορφιά

Διαβάστε και δείτε ακόμη