Buzz

«Film Catastrophe»: Το ντοκιμαντέρ του Πολ Γρίβας σε free streaming!

στα 10

Aπό τις 26 Φεβρουαρίου θα μπορείτε να δείτε ελεύθερα το ντοκιμαντέρ πάνω στο «Film Socialisme» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

«Film Catastrophe»: Το ντοκιμαντέρ του Πολ Γρίβας σε free streaming!

Το 2010 ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ, μ' ένα συνεργείο τριών μόνο ανθρώπων (ανάμεσά τους κι ο Πολ Γρίβας), επιβιβάστηκε στο «Costa Concordia», ένα υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έκανε το γύρο της Μεσογείου, για να γυρίσει μία αλληγορική ταινία για το μεγάλο ναυάγιο της ανθρωπότητας και των χαμένων της ιδανικών. Κι αν το «Flim Socialisme» στέκεται στη φιλμογραφία του Γκοντάρ ως μία συμβολική, κατακερματισμένη σε στοχασμούς και σκέψεις, ελεγεία για την Μεγάλη Ευρώπη, ήρθε η πραγματικότητα για προσθέσει και το επίθετο «προφητική».

Διαβάστε περισσότερα: Η κριτική του Flix για το «Film Catastrophe» του Πολ Γρίβας

Film Catastrophe 607 8

Δύο χρόνια μετά τα γυρίσματα, το «Costa Concordia» προσκρούει σ' ένα βράχο και ναυαγεί. Οι πανικοβλημένοι επιβάτες γυρίζουν τις σκηνές της αγωνίας με τα κινητά τους. Κι ο Πολ Γρίβας αποφασίζει να συνθέσει ένα ντοκιμαντέρ που θα αντιπαραθέτει τις δύο πραγματικότητες - σαν ταινία μέσα στην ταινία, μέσα στην ακόμα μεγαλύτερη οθόνη της ταινίας της ζωής μας. Το «Film Catastrophe» λοιπόν δεν είναι ένα απλό making of (πώς θα μπορούσε να είναι «απλό» το να παρακολουθείς τον Γκοντάρ στο γύρισμα;), ούτε ένα ντοκιμαντέρ ακριβώς. Αλλά ένα πειραματικό δοκίμιο πάνω στο σινεμά, στη φόρμα και στη φιλοσοφία του.

Μιλώντας στο Flix, ο Πολ Γρίβας είχε δηλώσει ότι «σινεμά σημαίνει ελευθερία». Κι αυτό αποδεικνύει με την κίνηση που κάνει με τη διανομή της ταινίας του.

Film Catastrophe 607 1

Από τις 26 Φεβρουαρίου το «Film Catastrophe» θα είναι ελεύθερο σε free streaming και για το ελληνικό κοινό (και με ελληνικούς υπότιτλους).

Αποφάσισα μία "καμικάζι διανομή" γιατί αυτο το πρότζεκτ το επιτρέπει, ή μάλλον, το απαιτεί» | Πολ Γρίβας στο Flix

Οσοι ενδιαφέρεστε λοιπόν βάλτε σινεφίλ αφύπνιση για τις 26 Φεβρουαρίου, και δείτε το «Film Catastrophe» πατώντας σε αυτό το link.

Διαβάστε αποκλειστικά: τη συνέντευξη του Πολ Γρίβας στο Flix για το «Film Catastrophe»

film catastrophe 607 poster