Buzz

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ επιστρέφει στην Ευρώπη για κάποια τελευταία γυρίσματα

στα 10

Οι παραγωγοί όμως υπόσχονται ότι η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο πρεμιέρα, δε θα αναβληθεί!

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ επιστρέφει στην Ευρώπη για κάποια τελευταία γυρίσματα

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς βγαίνει από την καραντίνα κι επιστρέφει στην Ευρώπη για συμπληρωματικά γυρίσματα: το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ, με ένα διαστημικό καστ (Τίμοθι Σαλαμέ, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα) θα έρθει να αναμετρηθεί με όλους όσους έχουν επιχειρήσει να μεταφέρουν την ομότιλτη σειρά βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ στην μεγάλη οθόνη.

Η είδηση ότι τα γυρίσματα δεν έχουν τελειώσει, αλλά απαιτούνται κάποια συμπληρωματικά/διορθωτικά γυρίσματα, ήρθε από πρόσφατη συνέντευξη του Οσκαρ Αϊζακ: «Μέσα Αυγούστου φεύγουμε για τη Βουδαπέστη...»

Δείτε κι αυτό: Ο Ντενί Βιλνέβ ξόδεψε πάνω από έναν χρόνο για σχεδιάσει το τέλειο σκουλήκι της άμμου στο «Dune»

dune 607 Οσκαρ Αϊζακ

Αυτό έσπειρε τον πανικό στους φανς που θεώρησαν ότι «μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα» κι όλο το πρότζεκτ θα πάει πιο πίσω, δεν είναι έτοιμο. Ομως οι παραγωγοί δήλωσαν στο Dateline ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας: η πρεμιέρα του «Dune» θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου του 2020, όπως ήταν προγραμματισμένη.

«Τα συμπληρωματικά γυρίσματα ήταν, πάνω κάτω, στο πρόγραμμα και δεν αποτελούν καμία ένδειξη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην παραγωγή και στο υπάρχον υλικό. Ισα ίσα που πρέπει να είστε έτοιμοι: θα είναι έπος!»

Κάτι παρόμοιο δήλωσε κι ο Αϊζακ στη συνέντευξή του: «Εχω δει ελάχιστο μονταρισμένο υλικό, κάποιες σκηνές στη σειρά, και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό! Ο Ντενί είναι πραγματικός καλλιτέχνης και ανυπομονώ να δω το τελικό αποτέλεσμα!»

Διαβάστε αναλυτικά: Καρτ ποστάλ από τον πλανήτη «Dune»

dune 607
Ο Ντενί Βιλνέβ στα γυρίσματα

Εχοντας ήδη δώσει και με το παραπάνω τα διαπιστευτήριά του στην επιστημονική φαντασία με τα «Arrival» και «Blade Runner 2049», ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ υπογράφει τη νέα κινηματογραφική διασκευή της επικής σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ, σε σενάριο που συνυπογράφει με τους Ερικ Ροθ («The Curious Case of Benjamin Button») και Τζον Σπέιτς («Passengers»).

Γυρισμένο στην Ιορδανία και στα Αραβικά Εμιράτα «σε τοποθεσίες που μοιάζει αδύνατο ότι υπάρχουν πάνω στον πλανήτη μας» όπως είχε δηλώσει ο πρωταγωνιστής Τίμοθι Σαλαμέ, το φιλμ ακολουθεί την ιστορία ενός νεαρού βασιλιά στον πλανήτη Ντιουν που προσπαθεί να τον προστατεύσει ακόμη κι αν ο τόπος που το ανθρώπινο είδος διάλεξε να κατοικήσει είναι απόλυτα εχθρικός απέναντι του.

dune 607 Τίμοθι Σαλαμέ

Το πρότζεκτ αποτελεί ένα όνειρο ζωής για τον Βιλνέβ, ο οποίος έχει δηλώσει πως «σκοπός μου είναι να φτιάξω την ταινία του "Πολέμου των Αστρων" που δεν είδα ποτέ. Κατά κάποιον τρόπο, έναν "Πόλεμο των Αστρων" για ενήλικες. Θα δούμε...».

Για τον Βιλνέβ το βιβλιο και το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διαστημική περιπέτεια. «Ασχέτως του τι πιστεύει κανείς, η Γη αλλάζει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή την αλλαγή. Γι αυτό νιώθω ότι το ‘Dune’, αυτό το βιβλίο γράφτηκε τον 20ο αιώνα. Ηταν ένα πορτρέτο της της πραγματικότητας του πετρελαίου, του καπιταλισμού και της υπερβολικής εκμετάλλευσης του πλανήτη μας. Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα. Είναι μια ταινία ενηλικίωσης και μαζί ένα κάλεσμα σε δράση για τους νέους του σήμερα».

Διαβάστε ακόμα: Προσεχώς Σινεμά: Αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες μέχρι και το καλοκαίρι του 2021

dune art