Buzz

Crowdfunding: «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση

στα 10

Η Νικολέτα Λεούση ετοιμάζεται για την περιπέτεια μιας ακόμη μικρού μήκους ταινίας, μετά τη βραβευμένη «Γεννήτρια» του 2013. Και ζητάει τη βοήθειά σας για να την κάνει πραγματικότητα.

Crowdfunding: «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση

Η Μαρία εργάζεται, χωρίς ασφάλιση, σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς. Μέχρι που απολύεται και μένει χωρίς δουλειά και στον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της. Την ίδια νύχτα της απόλυσής της βλέπει ένα όνειρο που την ταράζει. Ξυπνώντας είναι αποφασισμένη να μην γεννήσει αν δεν ξαναπάρει πίσω τη δουλειά της. Και έτσι ξεκινάει μια «απεργία γέννας» που κανείς - πόσο μάλλον η ίδια η Μαρία - δεν ξέρει που θα οδηγήσει.

Με την ίδια κοινωνική ευαισθησία που επέδειξε στη βραβευμένη στη Δράμα «Γεννήτρια» του 2013, η Νικολέτα Λεούση επιστρέφει με μια ταινία που ξεκινάει από την Ελλάδα της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας για να φτάσει μέχρι την ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας λίγο πριν φέρει στον κόσμο μια ζωή.

37 Days 607

Ο αγώνας της Μαρίας - μιας σύγχρονου Δον Κιχώτη απέναντι σε σύγχρονους ανεμόμυλους - συναντά αυτόν μιας κινηματογραφικής δημιουργού στην Ελλάδα του σήμερα που εκμεταλλεύεται κάθε πιθανό σύμμαχο στην ολοκλήρωση της ταινίας της. Ενας από αυτούς είναι και το crowdfunding με τις «37 Μέρες» να έχουν ήδη ταξιδέψει ως σχέδιο ταινίας στο Berlinale Talents 2016 και να βρίσκονται ήδη στο Kickstarter, περιμένοντας τη δική σας ανταπόκριση και συμμετοχή.

Στο ρόλο της Μαρίας συναντάμε την Ελλη Τρίγγου που γνωρίσαμε και θαυμάσαμε στο «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Ολους τους συντελεστές, αλλά και τους λόγους για τους οποίους η Νικολέτα Λεούση αποφάσισε να κάνει αυτήν την ταινία και να ζητήσει τη βοήθειά σας για την πραγματοποίησή της μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Kickstarter αλλά και στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

Δείτε εδώ μερικές σκηνές αλλά και την ίδια τη Νικολέτα Λεούση να παρουσιάζει τις «37 Μέρες»:


Δείτε εδώ τη «Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση:


Λόγω capital controls, αν θέλετε να υποστηρίξετε την ταινία με ελληνική κάρτα μπορείτε να βάζετε χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό και να στέλνετε στην παραγωγή ένα email στο 37meres@gmail.com με την ανταμοιβή-δώρο που θέλετε. / Ο λογαριασμός είναι: Τράπεζα Πειραιώς / Account Name: Λεούση Νικολέτα του Παναγιώτη / Account Number: 5009-016768-427 / IBAN: GR40 0172 0090 0050 0901 6768 427