Buzz

Οι 20 πιο δημοφιλείς ταινίες του 2021 στο Cinobo

στα 10

Ποιες είναι οι ταινίες που είδαν οι περισσότεροι συνδρομητές του Cinobo στη διάρκεια του 2021; Από τον διπλό Γουόνγκ Καρ-γουάι μέχρι τις «Μεσοτοιχίες», κι από το «Titane» μέχρι το «Πρόστιμο», η πρώτη 20άδα αποκαλύπτεται εδώ.

Flix Team
Οι 20 πιο δημοφιλείς ταινίες του 2021 στο Cinobo

Με το 2021 να φτάνει στο τέλος του, το Cinobo ξεχωρίζει τα αγαπημένα των συνδρομητών. Ταινίες κάθε είδους και γλώσσας, αγαπημένα των Φεστιβάλ, αγαπημένα του κοινού, πρεμιέρες ή και παλιές ανακαλύψεις, φιλμ από την Ελλάδα ως το Χονγκ Κονγκ, η 20άδα των most watched του 2021 διαθέτει κάτι από όλα. Δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο την κινηματογραφική ποικιλία που μπορεί κανείς να ανακαλύψει εκεί έξω. Και φυσικά, εδώ στο Cinobo.

Stockholm

20. Η Ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm) του Ρόμπερτ Μπουντρό

Το origin story μιας έκφρασης που έχει εντυπωθεί στο παγκόσμιο λεξιλόγιο ζωντανεύει στην οθόνη με σπιντάτη αφήγηση, 70s ποπ αισθητική και τον απολαυστικό Ίθαν Χοκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. H αληθινή ιστορία της ληστείας του 1973 που γέννησε την έννοια του «Σύνδρομου της Στοκχόλμης» μετατρέπεται σε μια fun, ανάλαφρη αλλά και ακίνδυνη αφήγηση, που οφείλει τα πάντα στην αμεσότητα και την υπόγεια ευαισθησία της ερμηνείας του Ιθαν Χοκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Εφτά Λεπτά Ψυχής

19. 7 Λεπτά Ψυχή του Πάνου Βλάχου

Μπορούν 7 λεπτά ψυχής να αλλάξουν την ιστορία; Με τη φράση αυτή, ο Πάνος Βλάχος συνοψίζει μια πρωτότυπη προσέγγιση πάνω στο αθλητικό ντοκιμαντέρ, ενώνοντας την έρευνα για ένα ιστορικό γεγονός (τον θρίαμβο του Σπύρου Λούη στον Μαραθώνιο του 1896) με μια υπαρξιακή αναζήτηση για την έννοια του δρομέα στον σύγχρονο κόσμο. Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ του πρωτοεμφανιζόμενου Πάνου Βλάχου για τη θρυλική νίκη του Σπύρου Λούη στον αγώνα του Μαραθωνίου στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. Μια αναπάντεχα διεισδυτική και απολαυστική τεκμηρίωση του «ελληνικού ιδεώδους» - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

La Llorona 607

18. Η Γυναίκα των Δακρύων (La Llorona) του Χάιρο Μπουσταμάντε

Όχι η ιστορία φαντασμάτων που περιμένετε. Μια ιστορία εκδίκησης μετατρέπεται σε πολιτική αλληγορία και μεταφυσικό θρίλερ στα χέρια του ταλαντούχου και ανερχόμενου Χάιρο Μπουσταμάντε, του οποίου κάθε νέα ταινία αποτελεί και μια νέα έκπληξη. Βραβευμένο σε Βενετία και Σαν Σεμπαστιάν. Εξακολουθώντας να εστιάζει στον κοινό τόπο μυθολογικής παράδοσης και σύγχρονης πραγματικότητας, ο Χάιρο Μπουσταμάντε αφηγείται μια ιστορία πολιτικού τρόμου ικανή να στοιχειώσει πολύ περισσότερο από τους απειλητικούς λυγμούς ενός φαντάσματος. Επίσημη υποβολή της Γουατεμάλας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

My Tender Matador 607

17. Τρυφερέ Μου Ταυρομάχε (My Tender Matador) του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και (ακόμα) ένα ρεσιτάλ ερμηνείας του Αλφρέντο Κάστρο σε μια ανέλπιστα τρυφερή και συγκινητική ταινία από τη Χιλή, που προσεγγίζει το σκοτεινό παρελθόν της χώρας για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη. Μια παράδοξη συνάντηση ενός νεαρού επαναστάτη με μια ηλικιωμένη τρανς με φόντο τη Χιλή του 1986. Μια συγκινητική κι ειλικρινής διασκευή του έργου του queer icon, Λεμεμπέλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

7th Floor

16. 7ος Όροφος (7th Floor) του Πάτσι Άμεζκουα

Πού μπορεί να φτάσει ένας πατέρας απέναντι στο αδιέξοδο μιας μυστηριώδους εξαφάνισης; Ο Ρικάρντο Νταρίν πρωταγωνιστεί σε μια καθηλωτική άσκηση σασπένς από την Αργεντινή, με μεγάλη επιτυχία στα ταμεία της χώρας.

Un Fils 607 2

15. Ένας Γιος (Α Son) του Μεχντί Μπαρσαουί

Ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο από την Τυνησία, σε μια πολυεπίπεδη ιστορία που ξεκινά με το πρόσχημα του οικογενειακού δράματος αφήνοντας διακριτικά να αναδυθεί ένα δυναμικό σύνολο κοινωνικών και πολιτικών σχολίων. Ενα αξιοπρόσεκτο ντεμπούτο από τον Μεχντί Μπαρσαουί. Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας και Σεζάρ Α' Ανδρικού Ρόλου στον Σάμι Μπουατζίλα. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Βραβείο Κοινού Fischer Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

In the mood for love 1

14. Ερωτική Επιθυμία (In the Mood for Love) του Γουόνγκ Καρ Γουάι

Πολλοί άνθρωποι ορκίζονται ως σήμερα πως αυτή είναι η ομορφότερη ταινία που έγινε ποτέ και η 4Κ αποκατάσταση εκτοξεύει αυτή την ομορφιά σε δυσθεώρητα ύψη. Σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Γουόνγκ Καρ Γουάι, με πλάνα, χρώματα, μουσική και slow motion να ενώνονται μελαγχολικά σε μια γιορτή των αισθήσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Cross the Line

13. Εκτός Εαυτού (Cross the Line) του Νταβίντ Βικτόρι

Λίγο πριν γίνει γνωστός παγκοσμίως με το «Sky Rojo», ο σκηνοθέτης Νταβίντ Βικτόρι ακολουθεί τα χνάρια του «After Hours» του Μάρτιν Σκορσέζε για να παρουσιάσει ένα ηλεκτρισμένο και σπιντάτο θρίλερ που αναδεικνύει το ταλέντο των 2 πρωταγωνιστών του και ξαφνιάζει τον ανυποψίαστο θεατή με την εξέλιξή του.

love affairs

12. Αυτά που Λέμε κι Αυτά που Κάνουμε (Love Affair(s)) του Εμμανουέλ Μουρέ

Όχι μια Γαλλική δραματική κομεντί σαν όλες τις άλλες. Ζευγάρια χωρίζουν, ενώνονται και περιπλέκονται, σε έναν αριστοτεχνικά πλεγμένο ιστό πάνω στην τυχαιότητα της αγάπης. Με τον Νιλς Σνάιντερ («Φανταστικές Αγάπες» του Ξαβιέ Ντολάν) και ένα σπουδαίο καστ, η έκπληξη του καλοκαιριού, υποψήφια για 13 βραβεία Σεζάρ. Σπονδυλωτή γαλλική δραμεντί, που ακολουθεί 9 ήρωες σε μία εγκεφαλική, άκρως βερμπαλιστική, φιλοσοφική ανάλυση των ερωτικών σχέσεων και των ανθρώπινων αδυναμιών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Medianeras 607 8

11. Μεσοτοιχίες (Medianeras) του Γκουστάβο Ταρέτο

Σε μια αχανή μητρόπολη γεμάτη αντιθέσεις και αποστάσεις, ο έρωτας μπορεί να κρύβεται εκεί που περιμένεις λιγότερο. Η ευρηματική ρομαντική κομεντί από την Αργεντινή ζει και αναπνέει εκεί που κάθε άλλο φιλμ του είδους απλώς ξεκινά, και δικαίως αποτέλεσε αντικείμενο λατρείας για το κοινό. Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας. Πόσο εύκολο είναι να βρεις σε μία πόλη εκατομμυρίων, έναν ακόμα άνθρωπο; Πόσο μάλλον, να βρεις επιτέλους τον εαυτό σου; Αυτή είναι η ρομαντική κομεντί όσων είναι διατεθειμένοι να γκρεμίσουν τοίχους μέσα κι έξω. Να αρνηθούν σθεναρά ότι «αυτά συμβαίνουν μόνο στο σινεμά». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

The Handmaiden

10. Η Υπηρέτρια (The Handmaiden) του Παρκ Τσαν-γουκ

Η ταινία που ξανάδωσε στον Παρκ Τσαν-γουκ δημοσιότητα αντίστοιχη με αυτή του Oldboy, ένα ερωτικό θρίλερ εποχής στην κατεχόμενη (από Ιάπωνες) Κορέα που μαγνητίζει χάρη στην καταπληκτική εικαστική δουλειά που το συνοδεύει και το μετατρέπει σε μια αληθινή γιορτή των αισθήσεων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Caught in the Net 607

9. Παγίδα στο Διαδίκτυο (Caught in the Net) των Μπαρμπόρα Χαλούποβα, Βιτ Κλουσάκ

Τα chat rooms δε θα είναι ποτέ πια ίδια μετά τη σοκαριστική εμπειρία θέασης αυτού του ντοκιμαντέρ-κοινωνικού πειράματος που τόλμησε να ανοίξει το θέμα ταμπού της σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών στο ίντερνετ και μετατράπηκε σε ακτιβιστική πράξη, οδηγώντας σε συλλήψεις εγκληματιών στην Τσεχία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Chungking Express 607

8. Chungking Express του Γουόνγκ Καρ Γουάι

«Στο κοντινότερό μας σημείο, βρισκόμασταν μόλις 0.01 εκατοστά μακριά ο ένας από τον άλλο». Ο Γουόνγκ Καρ Γουάι παραδίδει μια φιλμική πυρηνική βόμβα συναισθήματος, για χαμένους έρωτες, για την ανάμνηση, την απώλεια, και τους χώρους στους οποίους κινούμαστε στις μεγαλουπόλεις μας. Με Τόνι Λιούνγκ, Φέι Γουόνγκ, και “California Dreaming”. H ταινία που έκανε διάσημο τον Γουονγκ Καρ Γουάι, ένα ποπ ρομάντζο φτιαγμένο από όλα όσα μένουν όταν πιστεύεις αμετανόητα στη μοίρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

La Belle Epoque 607

7. Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Εκεί που η Μπελ Επόκ συναντά το «Westworld» και το πνεύμα του Τσάρλι Κάουφμαν. Εσείς πού και πότε θα ταξιδεύατε αν μπορούσατε; Θα περνάγατε ένα βράδυ στα ανάκτορα ως Μαρία Αντουανέτα; Θα βγαίνατε για ένα ποτό με τον Έρνεστ Χεμινγουέι; Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Soul Kitchen 607

6. Soul Kitchen του Φατίχ Ακίν

Η ψυχή του πολυμήχανου Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία αναμειγνύεται με μαγικό τρόπο με τη soul μουσική σε μια μονίμως εφευρετική και συχνά σπαρταριστή απόδραση από τον Φατίχ Ακίν, στην πιο κωμική και αισιόδοξη στιγμή της καριέρας του.

benedetta

5. Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Η πρόκληση και ο σκανδαλισμός δεν σταμάτησε ποτέ να απασχολεί τον δαιμόνιο Πολ Βερχόφεν («Βασικό Ένστικτο», «Εκείνη»), που στα 82 του περιγράφει απενοχοποιημένα μια λεσβιακή σχέση μέσα σε μοναστήρι μιλώντας εύστοχα για διαφορετικές εκφάνσεις του Θείου και της Πίστης στη ζωή μας. H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

titane main

4. Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Ο Χρυσός Φοίνικας που σόκαρε τις Κάννες. Η Ζουλιά Ντικουρνό αφού μας αποστόμωσε με το «Raw» επιστρέφει και γίνεται μόλις η δεύτερη γυναίκα που κερδίζει την ύψιστη τιμή στην ιστορία των Καννών. Με μια ιστορία για γερά στομάχια όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και απολύτως τίποτα δεν είναι εκτός ορίων. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

The People Upstairs

3. Οι Γείτονες Από Πάνω (The People Upstairs) του Σεσκ Γκέι

Ο Σεσκ Γκέι («Τρούμαν») μεταφέρει στο σινεμά το απολαυστικό θεατρικό του βάζοντας στο μενού ενός πολιτισμένου δείπνου στο σπίτι όλες τις νευρώσεις και τις αγωνίες των σύγχρονων ζευγαριών, με κωμικό και σέξι τρόπο. Υποψήφιο για 5 Βραβεία Goya. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Bad Luck Banging or Loony Porn 607

2. Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn) του Ράντου Ζούντε

Απόλυτα επίκαιρη, απόλυτα μοντέρνα και απόλυτα meta, η καυστική κοινωνική σάτιρα του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε, που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021 κερδίζοντας τη Χρυσή Άρκτο, αποτελεί την πρώτη σπουδαία κινηματογραφική αποτύπωση της εποχής του Covid-19. Ο Ράντου Ζούντε κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο 71ο Φεστιβάλ Βερολίνου με μια ταινία πιστή στην υπέρμετρη φιλοδοξία της να προκαλέσει καταρρίπτοντας διασκεδαστικά αρχέγονους θεσμούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

πρόστιμο main

1. Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη

Συνομιλώντας ως ένα αρχικό σημείο με το σινεμά του Γιάννη Οικονομίδη, ο Φωκίων Μπόγρης αναπτύσσει την ιστορία του ακολουθώντας ένα ολόδικό του μονοπάτι και δίνοντας ένα από τα καλύτερα δείγματα φρέσκου ελληνικού σινεμά, με νουάρ αναφορές αλλά και αξιοθαύμαστο ρεαλισμό στην αποτύπωση του κόσμου του. Υποψηφιότητες για βραβεία Ίρις Καλύτερης Ταινίας και Β' Ανδρικού Ρόλου (Στάθης Σταμουλακάτος) σε μια πιο κλασικότροπη ίσως, αλλά εξίσου διαβρωτική νουάρ «μπαλάντα». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.