Buzz

Ο Κρις Εβανς δεν μασάει τα λόγια του σε όσους κατηγορούν το «Lightyear» για το γκέι φιλί

στα 10

Υπέρμαχος των γκέι δικαιωμάτων, ο ηθοποιός χαρακτήρισε όλους εκείνους που μιλάνε εναντίον του λεσβιακού φιλιού της ταινίας ως ηλίθιους και πως «θα πεθάνουν όπως και οι δεινόσαυροι».

Ο Κρις Εβανς δεν μασάει τα λόγια του σε όσους κατηγορούν το «Lightyear» για το γκέι φιλί

Η νέα ταινία της Pixar «Lightyear» είναι μια από τις ελάχιστες αστοχίες του στούντιο η οποία ποτέ δεν καταφέρνει να φτάσει στο «άπειρο κι ακόμα παραπέρα», με την βαθμολογία των χρηστών στο iMDb να είναι μόλις 4.7/10. Πολλοί είναι όμως εκείνοι οι οποίοι σνομπάρουν την ταινία όχι επειδή είναι μέτρια αλλά, κυρίως, για τον γκέι χαρακτήρα της ταινίας και της εμφάνισης του πρώτου λεσβιακού φιλιού σε ταινία της Pixar.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ταινία να απαγορευτεί σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συγκεκριμένη σκηνή, η οποία είχε κοπεί αρχικά και αργότερα προστέθηκε πάλι μετά την αντίδραση των υπαλλήλων της Pixar και της Disney για τις δηλώσεις του στούντιο όσο αφορά το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay», δείχνει την συνάδελφο και φίλη του Μπαζ Λάιτγιαρ, Χόθορν, μαζί με την σύζυγό της να δίνουν η μια στην άλλη ένα φιλί στο στόμα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρις Εβανς (μάλλον) δεν θα επιστρέψει ξανά στον ρόλο του Captain America

lightyear

Ο Κρις Εβανς, ο οποίος δανείζει την φωνή του στον Μπαζ, δεν μάσησε τα λόγια του για εκείνους που κατακρίνουν την ταινία για τον συγκεκριμένο λόγο. «Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ηλίθιοι. Κάθε φορά που υπάρχει κοινωνική πρόοδος, η αμερικανική ιστορία, η ανθρώπινη ιστορία είναι μια συνεχής κοινωνική αφύπνιση και ανάπτυξη και αυτό είναι που μας κάνει καλούς», δήλωσε ο Εβανς στο Reuters.

Και συνέχισε λέγοντας «πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται και αγνοούν όλα αυτά και προσπαθούν να κρατήσουν αυτό που ήταν πριν. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι θα πεθαίνουν σαν τους δεινόσαυρους. Νομίζω ότι ο στόχος είναι να μην τους δίνουμε σημασία, να προχωρήσουμε μπροστά και να αγκαλιάσουμε την ανάπτυξη που μας κάνει ανθρώπους».

Ο Εβανς είναι υπέρμαχος των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων (εξάλλου έχει και έναν γκέι αδερφό τον οποίο έχει δηλώσει πολλές φορές ότι τον υπεραγαπάει και τον υποστηρίζει) και είχε πει παλιότερα πως η Pixar έκανε καλά που επανέφερε το γκέι φιλί στην ταινία. «Οσο υπέροχο και αν είναι — και ξέρετε, μου έχουν κάνει την ερώτηση μερικές φορές — είναι ωραίο, και είναι όμορφο και με κάνει χαρούμενο. Είναι δύσκολο να μην απογοητεύεσαι όμως λίγο που πρέπει να είναι κάθε φορά το θέμα συζήτησης.»

Η ταινία «Lightyear» συνεχίζεται να παίζεται στους κινηματογράφους.