Buzz

Η Disney επαναφέρει ένα κομμένο γκέι φιλί στην ταινία «Lightyear»

στα 10

Προσπαθώντας να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση μετά και τις κατηγορίες πως λογοκρίνει ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες στις ταινίες της, η Disney δείχνει σαν να αλλάζει κάπως την τακτική της.

Η Disney επαναφέρει ένα κομμένο γκέι φιλί στην ταινία «Lightyear»

Μετά τον χαμό που προκλήθηκε όταν υπάλληλοι της Disney και της Pixar ξεμπρόστιασαν το στούντιο για υποκρισία απέναντι στην «υποστήριξή» του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μετά και την δωρεά που έκανε ο CEO Μπομπ Τσάπεκ σε γερουσιαστές που υποστήριξαν το νομοσχέδιο «Don’t Say Gay» της Φλόριντα. το οποίο απαγορεύει ρητά τις συζητήσεις περί σεξουαλικής ταυτότητας και προσανατολισμού στα σχολεία σε παιδιά κάτω των 10 ετών, το στούντιο τώρα προσπαθεί να επανορθώσει.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζος Γκαντ δεν είναι ικανοποιημένος όσο αφορά τον γκέι χαρακτήρα του στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

lightyear

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety η Disney θα επαναφέρει μια σκηνή η οποία είχε κοπεί στο πρώτο cut της νέας ταινίας της Pixar «Lightyear» η οποία δείχνει ένα ομόφυλο φιλί ανάμεσα σε δυο γυναίκες, του νέου χαρακτήρα της Χόθορν και της συζύγου της. Είναι εμφανές πως η Disney προσπαθεί να προλάβει να συμμαζέψει τα πράγματα μετά από όλα όσα έγιναν, δείχνοντας κάτι που θα είναι πρώτο για το στούντιο, δυο γυναίκες να φιλιούνται.

Η ταινία «Lightyear», η οποία θα κάνει την πρεμιέρα της στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Ιουνίου, θα είναι η πρώτη ταινία της Pixar, μετά το «Soul», το «Λούκα» και το «Πάντα στο Κόκκινο», η οποία θα παιχτεί αποκλειστικά στις κινηματογραφικές αίθουσες, και μιλάει για τις περιπέτειες του πραγματικού Μπαζ Λάιτγιαρ στο διάστημα.