Buzz

Η Σαρλίζ Θερόν «δεν αισθάνεται άσχημα» και μιλά ανοιχτά για το οικογενειακό της τραύμα

στα 10

Η πρωταγωνίστρια του «Bombshell» ρωτήθηκε για την νύχτα που η μητέρα της σκότωσε, σε άμυνα, τον αλκοολικό και βίαιο πατέρα της.

Η Σαρλίζ Θερόν «δεν αισθάνεται άσχημα» και μιλά ανοιχτά για το οικογενειακό της τραύμα

Η ιστορία της Σαρλίζ Θερόν ήταν γνωστή από τα πρώτα της βήματα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε, ένα τέτοιο βίαιο περιστατικό, να μη βρει το φως της δημοσιότητας. Κι εκείνη, όπως και η μητέρα της, είχαν σταθεί απέναντι στην κανιβαλιστική περιέργεια των media με αξιοπρέπεια και διαφάνεια.

Ναι, η Θερόν μεγάλωσε με έναν αλκοολικό, βίαιο πατέρα. Ναι, η μητέρα της είχε γίνει πολλές φορές κυμματοθραύστης αυτής της βίας. Ναι, ένα βράδυ που εκείνος μπήκε μεθυσμένος, οργισμένος και οπλισμένος σπίτι κινδύνεψαν και οι δυο του. Ναι, όταν η μητέρα της κατάφερε να τον αφοπλίσει, τον σκότωσε η ίδια, σε άμυνα. Ναι, η Σαρλίζ το έζησε όλο αυτό, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Δεν ντρέπομαι να μιλήσω για την οικογενειακή βία που βίωσα. Οσο περισσότερο μιλάμε για αυτά τα θέματα, τόσο λιγότερο μόνοι αισθανόμαστε...»

Σήμερα, που η οσκαρική πρωταγωνίστρια διεκδικεί ξανά βραβεία και διακρίσεις (ίσως και δεύτερο Οσκαρ) με το «Bombshell», μία ταινία που μιλά για τη βία απέναντι στις γυναίκες (τι κι αν είναι διαφορετικής μορφής;) η Θερόν δέχθηκε να σχολιάσει εκείνο το βράδυ.

Διαβάστε επίσης: Είναι πάντα ωραίο όταν ακούγεται το όνομα της Σαρλίζ Θερόν για (ακόμη ένα) Οσκαρ

Charlize Theron 607 4 Ερμηνεύοντας την διάσημη τηλεοπτική δημοσιογράφο Μέγκαν Κέλι στο «Bombshell»

Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ άρρωστος άνθρωπος. Ηταν αλκοολικός - έτσι τον θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Μόνο έτσι τον γνώρισα - μεθυσμένο. Ηταν μία αδιέξοδη, τραγική κατάσταση. Η οικογένειά μας είχε εγκλωβιστεί σε αυτή την αρρώστια. Ζούσαμε μέρα με τη μέρα, χωρίς να ξέρουμε τι μπορεί να μάς συμβεί, έρμαια ενός εθισμένου, εξαρτημένου ανθρώπου. Κι αυτή η συνεχής αγωνία μένει μαζί σου, είναι ένα συναίσθημα τρόμου που σε ακολουθεί - πολύ περισσότερο τελικά από αυτά που έγιναν εκείνο το βράδυ.

Charlize Theron 607 1

Η οικογένειά μας ήταν μία εξαιρετικά νοσηρή και δυσλειτουργική οικογένεια. Κι αυτό μάς τρόμαζε. Φυσικά και εύχομαι να μην είχε ποτέ συμβεί, αυτό που συνέβη. Ομως κάπου εκεί καταλήγουν αυτά τα πράγματα, αν δεν τα αντιμετωπίζεις από τη ρίζα τους.

Ο πατέρας μου ήταν τόσο τύφλα που, κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορεί καν να περπατήσει. Κι όμως μπήκε μέσα στο σπίτι κρατώντας όπλο. Η μητέρα μου κι εγώ κλειστήκαμε στην κρεβατοκάμαρα και κρατούσαμε, και οι δύο, αντίσταση στην πόρτα για να μην μπει μέσα. Γιατί προσπαθούσε να σπάσει την πόρτα. Την κρατούσαμε και οι δυο πιέζοντας με τα σώματά μας. Τότε εκείνος έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε τρεις φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μάς πέτυχε, κάτι που αποτελεί θαύμα. Η μητέρα μου, σε άμυνα, έβαλε τέλος στην απειλή.

Charlize Theron 607 3

Η οικογενειακή βία, είναι ένα είδος βίας που δυστυχώς συμβαίνει και η εμπειρία μου είναι κάτι που μοιράζομαι με αρκετούς ανθρώπους εκεί έξω. Οχι, δεν ντρέπομαι να μιλήσω για αυτό, γιατί πιστεύω ότι όσο περισσότερο το συζητάμε, τόσο συνειδητοποιούμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Νομίζω, ότι για μένα το απόσταγμα της εμπειρίας τελικά αφορά στο πώς είναι να μεγαλώνεις με εθισμένους, εξαρτημένους ανθρώπους και τι κάνει αυτό και στους ίδιους και σε σένα...

Διαβάστε περισσότερα: