Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Σαρλίζ Θερόν και ο Ανταμ Ντράιβερ δεν φοβούνται να είναι τα κακά παιδιά

στα 10

Είναι κι οι δυο οσκαρικά φαβορί φέτος - κι ως τέτοια μίλησαν στην κάμερα του Variety, στα βίντεο «Actors on Actors». Ο καθένας τους, όμως, είναι ταυτόχρονα τόσα περισσότερα...

Η Σαρλίζ Θερόν και ο Ανταμ Ντράιβερ δεν φοβούνται να είναι τα κακά παιδιά

Η Σαρλίζ Θερόν είναι το υπόδειγμα της ηθοποιού (μαζί με τη Νικόλ Κίντμαν στις μέρες μας και πολύ λίγες ακόμα), που κατάφερε να εμπλουτίσει την πανέμορφη εικόνα της με μια σειρά από εκπληκτικές ερμηνείες - πρόκληση, τροφή για οσκαρικές υποψηφιότητες και βραβεύσεις. Φέτος, αυτή είναι η ερμηνεία της ως Μέγκιν Κέλι, στο «Bombshell» του Τζέι Ρόουτς που περιμένουμε στις ελληνικές αίθουσες την 1η Ιανουαρίου 2020: στην ταινία, μαζί με τη Μάργκο Ρόμπι και τη Νικόλ Κίντμαν, δίνει ζωή στην (αληθινή) ιστορία της πτώσης του μεγιστάνα Προέδρου του αμερικανικού τηλεοπτικού πολυ-καναλιού Fox, Ρότζερ Αϊλς, όταν η εργαζόμενη στο δίκτυο Γκρέτσεν Κάρλσον κατέθεσε μήνυση εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση, ωθώντας πολλές ακόμα εργαζόμενες στον όμιλο να την ακολουθήσουν.

σαρλίζ θερόν 607

Σε μια εξίσου «αληθινή» ιστορία, ο Ανταμ Ντράιβερ πρωταγωνιστεί, απέναντι στη Σκάρλετ Τζοχάνσον, στο «Ιστορία Γάμου» του Νόα Μπόμπακ, όπου ενσαρκώνει το ένα μισό ενός όλου, τον Τσάρλι της Νικόλ, έναν άντρα στα πρόθυρα του διαζυγίου, λουσμένο σε αγάπη, απορίες και συγκρούσεις. Η ταινία έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Νοεμβρίου κι ο Ντράιβερ, που μέσα στα ούτε δέκα χρόνια της καριέρας του έχει αποδείξει ότι είναι ικανός για τα πάντα, θεωρείται σιγουράκι για μια οσκαρική υποψηφιότητα Α' Ανδρικού Ρόλου, για να κάνει παρέα στην προηγούμενή του, Β' Ανδρικού, για το «BlacKkKlansman».

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2020: Δέκα σίγουρες υποψηφιότητες (για να στοιχηματίσετε από τώρα)

ανταμ ντράιβερ 607

Τι (άλλο, εκτός από τα φετινά Οσκαρ), κοινό μπορεί να έχουν η Σαρλίζ Θερόν κι ο Ανταμ Ντράιβερ καθώς συζητούν, μπροστά στην κάμερα του Variety στη σειρά «Actors on Actors»; Ο παρακάτω διάλογος είναι ενδεικτικός.

Ανταμ Ντράιβερ Στην «Ιστορία Γάμου», σκόπιμα, η πίστη του κοινού μετακινείται από τον έναν ήρωα στον άλλον κι αυτό το είχαμε συζητήσει με τον Νόα. Ο χαρακτήρας του ήρωά μου είτε είναι ειλικρινής, είτε, αν δεν είναι, έχει αποτύχει. Αλλά το να είμαι αρεστός δεν είναι κάτι που σκέφτομαι, τουλάχιστον αυτό προσπαθώ. Εσύ απομακρύνεσαι από τις ηρωίδες σου όταν τελειώνεις μια ταινία; Ή ζουν μέσα σου για καιρό;

Σαρλίζ Θερόν Είναι δύσκολο. Χρειάζομαι πολλή πειθαρχία για να φτάσω ως εκεί. Αλλά τώρα αισθάνομαι ότι το τελειοποίησα. Και το κάνω για πολλούς λόγους. Το κάνω γιατί αν μείνω εκεί για καιρό, εξαντλούμαι συναισθηματικά. Αυτή η διαδικασία μού είναι δύσκολη. Δεν τριγυρίζω ως Μέγκιν Κέλι ή ως Αϊλίν Γουόρνος, ή ως όποια έχω παίξει στο παρελθόν. Ξέρω ότι είμαι πολύ πιο γενναία όταν δεν σκέφτομαι υπερβολικά κάτι κι αφήνω την ωμότερη πλευρά μου να εξωτερικευτεί.

Ανταμ Ντράιβερ Εσύ σκέφτεσαι ποτέ αν με τις ηρωίδες σου γίνεσαι αρεστή;

Σαρλίζ Θερόν Εχω χτίσει την καριέρα μου πάνω σε ανθρώπους που δεν είναι αρεστοί.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση της Σαρλίζ Θερόν με τον Ανταμ Ντράιβερ στη σειρά Actors on Actors του Variety: