Buzz

Σταματήστε το bullying (μέσα και έξω από τα σχολεία)

στα 10

Για την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού, ένα blast from the past στις ταινίες που ασχολήθηκαν με το bullying και αυτές που αποφάσισαν να το νικήσουν κατά κράτος.

Σταματήστε το bullying (μέσα και έξω από τα σχολεία)

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη βράβευση του «Moonlight» με το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, η παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν μερικά χρόνια κανείς δεν ήξερε τι σημαίνει «bullying» και πώς αυτό μεταφράζεται όχι μόνο στα... ελληνικά (καταλήξαμε στο σχολικό εκφοβισμό) αλλά και στις ζωές ανθρώπων που καταστρέφονται από την άγνοια, την αδιαφορία και την υποκρισία.

Δεν είναι μόνο ότι ο ήρωας της ταινίας του Μπάρι Τζένκινς είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού, αλλά κυρίως το γεγονός ότι αποφασίζει να αντεπιτεθεί. σε μια ευθεία γραμμή ηρώων του σινεμά (και δεν εννοούμε μόνο την Κάρι στην ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα - αν και θα αρκούσε) που έδωσαν το παράδειγμα.

Δείτε ακόμη: Προσοχή, οι εικόνες που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν: Ο Ξαβιέ Ντολάν τα βάζει με το bullying!

Δείτε εδώ τις σχετικές σκηνές από το «Moonlight»:


Στο δίκτυο κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με σκηνές από bullying στο σινεμά (δεν λείπουν ποτέ από αυτά ούτε ο Biff του «Back to the Future», ούτε η Ρετζίνα Τζορτζ του «Mean Girls»), ειδικές αναφορές στο «Bully» του Λάρι Κλαρκ, περισσότερα από ένα επεισόδια του «Glee» και μικρού μήκους ταινίες (ανάμεσα σε αυτές και η «Προσευχή» του Θανάση Νεοφώτιστου), ένας ολόκληρος κόσμος που αντιστέκεται.

Δείτε έδω ένα μοντάζ από σκηνές bullying στο σινεμά:


Δείτε εδώ 10 από τους πιο χαρακτηριστικούς bullies του σινεμά:


Δείτε εδώ 10 από τους πιο χαρακτηριστικούς bullies της τηλεόραση


Δείτε εδώ 10 τρόπους που το σινεμά νίκησε το bullying:


Διαβάστε και δείτε ακόμη

Tags: Bullying