Buzz

Προσοχή, οι εικόνες που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν: Ο Ξαβιέ Ντολάν τα βάζει με το bullying!

στα 10

Μπορεί να μην έχει ταινία στο Φεστιβάλ Καννών, όπως έκανε τα συνεχόμενα δύο προηγούμενα χρόνια, ο Ξαβιέ Ντολάν όμως ήρθε ξανά στην επικαιρότητα σκηνοθετώντας το νέο βίντεο κλιπ του γαλλικού γκρουπ Indochine, προκαλώντας αντιδράσεις...

Προσοχή, οι εικόνες που ακολουθούν μπορεί να σας σοκάρουν: Ο Ξαβιέ Ντολάν τα βάζει με το bullying!

Ερχόμενοι με φόρα από το new wave παρελθόν τους στα 80s και με ένα διάλειμμα αφάνειας στα 90s, οι Indochine γνώρισαν μια εκ νέου τεράστια επιτυχία όταν το 2002 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Paradize» που πούλησε 10.000.000 αντίτυπα κάνοντας το ξεχασμένο για πολλούς συγκρότημα ένα από τα πιο εμπορικά στην ιστορία της γαλλικής μουσικής.

Από τότε και μέχρι σήμερα, οι Indochine συνεχίζουν ένα σερί επιτυχιών που τους κρατά στην πρώτη γραμμή και μόλις πολύ πρόσφατα έγιναν και το πιο πολυσυζητημένο συγκρότημα στη Γαλλία εξαιτίας ενός βίντεο κλιπ που έχει διχάσει κυριολεκτικά ολόκληρη τη χώρα.

Σκηνοθετημένο από τον Ξαβιέ Ντολάν, το υπέροχο βίντεο κλιπ του υπέροχου «College Boy» θα μπορούσε να ήταν και η πιο αποτελεσματική καμπάνια για το child bullying και την ακατάσχετη οπλοχρησία ανάμεσα στους εφήβους, αφού μέσα στα 6 ασπρόμαυρα λεπτά του κλείνει όλη την ιστορία του σχολικού εκφοβισμού, όπως κανείς δεν τόλμησε ποτέ πριν να την παρουσιάσει.

2

«O σκοπός μου δεν ήταν να σοκάρω, αλλά να δείξω πως όλα είναι πιθανά όταν δεν υπάρχει κάτι για να τα σταματήσει. Η ερώτηση δεν είναι γιατί εγώ πήγα τόσο μακριά, αλλά τι θα εμποδίσει μια ομάδα εφήβων να φτάσει τόσο μακριά, όταν η οπλοχρησία στις Η.Π.Α. είναι τόσο ισχυρή. Αυτή είναι η αντίληψή μου για τη Βόρειο Αμερική, αλλά τα ίδια πράγματα συμβαίνουν παντού. Η θέση πως το βίντεο ενθαρρύνει τη βία είναι τελείως ανόητη. Είναι στ' αλήθεια πιο βίαιο από όλες τις ταινίες που βλέπουμε καθημερινά;».

Το βίντεο φυσικά δεν θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε κανένα τηλεοπτικό κανάλι στη Γαλλία, πράγμα που ο Ντολάν θεωρεί ένα είδος λογοκρισίας, σίγουρος ωστόσο πως η συζήτηση γύρω από την απεικόνιση της βίας και την ευαισθητοποίηση γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό θα κρατήσει πολύ ακόμη και ίσως φέρει κάποια στιγμή κάποιο αποτέλεσμα.

Παρεπιπτόντως, το βίντεο κλιπ του «College Boy» είναι με διαφορά το καλύτερο πράγμα που έχει κάνει ο Ντολάν στην υπερπαραγωγική καριέρα του που μέσα σε τρία χρόνια, μετράει ήδη τρεις ταινίες («Σκότωσα τη Μητέρα Μου», «Φανταστικές Αγάπες», «Λόρενς για Πάντα») και μια που ολοκληρώνεται αυτόν τον καιρό με τίτλο «Tom à la Ferme».

Δείτε το «College Boy» παρακάτω: