Buzz

Τίποτα δεν σταματάει τον Ξαβιέ Ντολάν!

στα 10

Πριν ακόμη το «Laurence Anyways» προβληθεί στο 65ο Φεστιβάλ Καννών και βγει στις αίθουσες, ο Ξαβιέ Ντολάν ανακοινώνει την προετοιμασία της τέταρτης μεγάλου μήκους ταινίας του. Κι όλα αυτά ενώ μόλις έκλεισε τα 23 του χρόνια...

Τίποτα δεν σταματάει τον Ξαβιέ Ντολάν!

Στα 20 του χρόνια σκηνοθέτησε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Σκότωσα τη Μητέρα Μου» και συμμετείχε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες.

Στα 21 του σκηνοθέτησε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, τις «Φανταστικές Αγάπες» και συμμετείχε στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών.

Στα 23 του ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της τρίτης μεγάλου μήκους ταινίας του, «Laurence Anyways» πάλι στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του 65ου Φεστιβάλ Καννών.

Χρειάζεστε και άλλες αποδείξεις για να πιστέψετε κι εσείς στο παιδί - θαύμα από τον Καναδά, που υιοθετήθηκε από το Φεστιβάλ Καννών σαν τη νέα μεγάλη ανακάλυψη του παγκόσμιου σινεμά;

Ο Ξαβιέ Ντολάν σας τις δίνει, αφού, πριν ακόμη το «Laurence Anyways» προβληθεί στις Κάννες και βγει στις αίθουσες - με ημερομηνία εξόδου για τη Γαλλία την 11η Μαΐου -, ο 23χρονος σκηνοθέτης ετοιμάζει την τέταρτη ταινία του, με τίτλο «Tom à la Ferme», διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Μισέλ Μαρκ Μπουσάρντ.

Το «Tom à la Ferme», η πρώτη ταινία στην οποία ο Ντολάν εμπιστεύεται κάποια άλλη πηγή εκτός από τη φαντασία του, αφηγείται την ιστορία του Τομ, ενός άντρα που, μετά το θάνατο του εραστή του θα επισκεφθει την οικογένεια του τελευταίου για να ανακαλύψει πως η μητέρα του δεν γνώριζε την ύπαρξη του Τομ ούτε είχε ιδέα για τη σεξουαλική ταυτότητα του γιου της και θα αναγκαστεί, μετά από πιέσεις του αδερφού του νεκρού εραστή του, να μην αποκαλύψει την αλήθεια.

Ο Ντολάν είδε το έργο σε μια παράσταση στο Μόντρεαλ, το 2011 και αμέσως ενδιαφέρθηκε για τη μεταφορά του στο σινεμά, πείθοντας τον Καναδό και βραβευμένο για τα έργα του Μπουσάρντ να συνεργαστεί μαζί του στο σενάριο.

Διαβάστε περισσότερα για τον Ξαβιέ Ντολάν και το «Laurence Anyways»