Buzz

Ο Μπονγκ Τζουν-χο τελείωσε το σενάριο ενός από τα δύο πρότζεκτ που ετοιμάζει (ταυτόχρονα)

στα 10

O Koρεάτης σκηνοθέτης δεν επέτρεψε στην πανδημία να κόψει τους δημιουργικούς του ρυθμούς. Διαβάστε τις λεπτομέρειες όσων ετοιμάζει.

Ο Μπονγκ Τζουν-χο τελείωσε το σενάριο ενός από τα δύο πρότζεκτ που ετοιμάζει (ταυτόχρονα)

Τι θα μπορούσε να ακολουθήσει τον θρίαμβο των «Παράσιτων»; Δύσκολο στοίχημα να ξεπερνάς κάθε φορά τον εαυτό σου.

Κι όμως. Ο Μπονγκ Τζουν-χο μοιάζει απαλλαγμένος από τέτοια άγχη. Συνεχίζει κανονικά τα προγραμματισμένα του πρότζεκτς, για τα οποία δηλώνει ότι είναι και τα δύο «μικρής κλίμακας παραγωγής». Δεν τσίμπησε το δόλωμα του να αλλάξει πίστα στο Χόλιγουντ λοιπόν. Παίζει με τους δικούς του ρυθμούς το παιχνίδι της επόμενης κίνησης.

Μιλώντας πρόσφατα με τον Ράιαν Τζόνσον (τον σκηνοθέτη του «Knives Out») σε ένα podcast σκηνοθετών («The Director’s Cut»), ο Τζουν-χο έδωσε διευκρινήσεις για το που βρίσκεται με τις επόμενες κινήσεις στη δουλειά του.

Διαβάστε κι αυτό: Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 78ο Φεστιβάλ Βενετίας

bong joon ho 607 4

«Το μεγαλύτερο μέρος του 2020 έφυγε με μένα να μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο πρότζεκτς, κάτι το οποίο το αισθάνθηκα σαν να έχω διχοτομήσει τον εγκέφαλό μου και το αριστερό τμήμα δουλεύει το ένα σενάριο, και το δεξί το άλλο. Ομως έχω καλά νέα: τέλειωσα το ένα σενάριο την προηγούμενη εβδομάδα....»

«Το ένα πρότζεκτ θα είναι μια κορεατική ταινία. Το άλλο μία ταινία στα αγγλικά. Και τα δύο δεν είναι μεγάλες παραγωγές. Εχουν το μέγεθος των "Παράσιτων"ή της "Μητέρας". Το κορεατικό λαμβάνει χώρα στη Σεούλ και ανήκει στο είδος του τρόμου και της δράσης - αν και μου είναι πάντα δύσκολο να δω τις τανίες μου ως ένα μόνο είδος. Το αγγλόφωνο πρότζεκτ είναι δράμα και βασίζεται σε κάποια αληθινά γεγονότα που συνέβησαν το 2016. Δεν δεσμεύομαι φυσικά, μέχρι να ολοκληρώσω το σενάριο, αλλά από ό,τι φαίνεται αυτή η ταινία θα γυριστεί η μισή στην Αγγλία και η μισή στην Αμερική...»

Διαβάστε περισσότερα: