Buzz

Βοήθησε κι εσύ το «Moonrise Κingdom» να πάει στα Οσκαρ!

στα 10

Ηδη από την πρώτη του προβολή ως άνοιγμα στο Φεστιβάλ Καννών, το «Moonrise Kingdom» έδειξε τη δύναμη του ως η ταινία που θα μπορούσε επιτέλους να στείλει τον Γουες Αντερσον μέχρι τα Οσκαρ. Τώρα ένας πρωτότυπος διαγωνισμός σε προκαλεί να βοηθήσεις να αναγνωριστεί επιτέλους ο σκηνοθέτης με το μεγαλύτερο fan base σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βοήθησε κι εσύ το «Moonrise Κingdom» να πάει στα Οσκαρ!

Η τεράστια - αναλογικά - επιτυχία που είχε στο αμερικανικό box-office το «Moonrise Kingdom» δεν είχε μόνο ως κατάληξη το να γίνει η πιο εμπορική ταινία στην καριέρα του Γουες Αντερσον, αλλά και η πρώτη που συζητιέται ήδη πως μπορεί με κάποιον τρόπο να τρυπώσει στις υποψηφιότητες των Οσκαρ.

Δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Ακαδημία να τιμήσει έναν σκηνοθέτη που για χρόνια υπήρξε στο περιθώριο του mainstream, ανίκανη να βρει ικανή αιτία για να τον συμπεριλάβει στα βραβεία της.

Με αυτήν την λογική στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους, οι υπεύθυνοι του tumblr moonrisekingdommovie αποφάσισαν να διοργανώσουν έναν διαγωνισμό, πατώντας πάνω στη μανία που εδώ και χρόνια ακολουθεί τις ταινίες του Γουες Αντερσον και δεν είναι άλλη από τις αυτοσχέδιες αφίσες ερασιτεχνών και μη που συνοδεύουν την έξοδο κάθε ταινίας του, γεμίζοντας τον κόσμο με υπέροχα - παστέλ, για να μην ξεχνιόμαστε - έργα τέχνης.

Ολες οι πληροφορίες βρίσκονται στη διεύθυνση του tumblr με αναλυτικές οδηγίες για το τι ακριβώς πρέπει να κάνετε προκειμένου να συμμετάσχετε σε αυτόν. Στην πραγματικότητα ο διαγωνισμός φιλοδοξεί να μαζέψει μερικά πανέμορφα artworks που θα έχουν πάνω τους χαραγμένη την ένδειξη «for your consideration» που είναι και η φράση που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις προωθητικές καμπάνιες των εταιριών παραγωγής προκειμένου να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους γύρω από το σε ποιες κατηγορίες μπορεί η κάθε ταινία να έχει πιθανότητες να συμμετάσχει στην κούρσα των βραβείων.

Στην ίδια διεύθυνση διατίθεται υλικό (επίσημες φωτογραφίες και logos) για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στο τέλος Νοεμβρίου.

1

Περισσότερος Γουες Αντερσον: