Buzz

Στην βιβλιοθήκη της «Οικογένειας Τένενμπάουμ»

στα 10

Οπώς κάθε λεπτομέρεια στις ταινίες του Γουές Αντερσον, έτσι και τα βιβλία που διαβάζουν οι ήρωες του είναι φροντισμένη από τον ίδιο. Τώρα χάρη στην κυκλοφορία της «Οικογένειας Τενενμπάουμ» από την Criterion, μπορείτε να ξεφυλλίσετε κι εσείς τα βιβλία και τα περιοδικά τους...

Στην βιβλιοθήκη της «Οικογένειας Τένενμπάουμ»

Η σημασία που ο Γουές Αντερσον δίνει στα σκηνικά τα κοστούμια και τα αντικείμενα κάθε ταινίας τους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε κάθε του φιλμ. Από όλα αυτά όμως, μοιάζει να αγαπά περισσότερο τα βιβλία.

Δικαίως. Ενα βιβλίο ή ακόμη κι ένα περιοδικό, λέει πολλά περισσότερα από ένα πουκάμισο ή ένα παντελόνι για τον κάτοχό του, πόσο μάλλον σε μια ταινία που κάποιοι από τους ήρωες γράφουν οι ίδιοι βιβλία ή θεατρικά έργα.

Κι αν στον «Ερωτα του Φεγγαριού» η εμμονή του με την παραμικρή λεπτομέρεια που ελάχιστοι θα προσέξουν προχώρησε τόσο ώστε να μας αφηγηθεί ένα κομμάτι από το κάθε βιβλίο που διαβάζει η νεαρή ηρωίδα του, η αγάπη του για τον χάρτινο κόσμο, ήταν εκεί από νωρίς.

Χάρη στο Blu Ray της «Οικογένειας Τενενμπάουμ» και τα υπέροχα extras που περιλαμβάνει, μπορείτε τώρα να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι. Ρίξτε απλά μια ματιά στο gallery και στα εξώφυλλα των περιοδικών και των βιβλίων που έχουν γράψει ή αφορούν στους ήρωες της και πιθανότατα για μια ακόμη φορά θα πείτε κι εσείς «I always wanted to be a Tennenbaum, you know»...