Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Κάνουμε τις διακοπές μας στο «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα στην Κοζάνη και κλείνουμε θέση για το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν στη Βενετία. Αυτά κι όλα όσα μας απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε, σε επανάληψη.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε
«Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα

Πρώτες εικόνες από το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα Τέσσερα χρόνια μετά τη «Στρέλλα», ο Πάνος Χ. Κούτρας επιστρέφει με την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του που γυρίζεται αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, έχοντας ξεκινήσει από την Κρήτη, την Αθήνα και διασχίζοντας τη Λάρισα, τον Πηνειό, την Κοζάνη, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Το Flix συνάντησε το συνεργείο του «Xenia» στα μισά των γυρισμάτων του, στο χώρο του ομώνυμου εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου της Κοζάνης. Και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

hobbit

O Πίτερ Τζάκσον μας ξεναγεί στο δεύτερο κεφάλαιο του «Hobbit» Μετά τις πρώτες εικόνες και το τρέιλερ, ο σκηνοθέτης βρίσκεται και πάλι κοντά στους φανατικούς θαυμαστές της νέας τριλογίας του «Hobbit» και του «The Desolation of Smaug», προσφέροντας μυστικά από την παραγωγή και όλα όσα θα ήθελε να γνωρίζει κανείς για να εκτιμήσει ένα έπος που έχοντας χάσει τη φρεσκάδα του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» προσπαθεί να κερδίσει τη δική του θέση στη μυθολογία της σύγχρονης κινηματογραφικής ιστορίας. Δείτε το featurette εδώ.

welles

Ο Ορσον Γουελς δε μασούσε τα λόγια του Μια σειρά από ηχογραφήσεις από τη δεκαετία του '80, που θα αποτελούσαν τη βάση για μια βιογραφία του, αποκαλύπτουν τη γνώμη που είχε ο σκηνοθέτης για την πλειοψηφία των χολιγουντιανών σταρ. Οχι, δεν ήταν η καλύτερη: ο Λόρενς Ολίβιε ήταν «ηλίθιος», ο Σπένσερ Τρέισι «γεμάτος μίσος», ο Τσάρλι Τσάπλιν «αλαζόνας», ο Τζέιμς Στιούαρτ «κακός ηθοποιός», η Τζόαν Φοντέιν «είχε μόνο δυο εκφράσεις» και δεν μπορούσε καν να βλέπει την Μπέτι Ντέιβις να παίζει. Διαβάστε τα σχόλιά του εδώ κι απολαύστε τον τέλειο συνδυασμό πνεύματος και χολής.

ert

Συντηρητική είναι η μούρη σου άσχετε! Με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις συνέπειες αυτού, η Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών καταγγέλλει τη στάση της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών η οποία ανταπαντά με άλλη επιστολή, μιλώντας για «ιδεολογική τρομοκρατία» και παραπέμποντας τον Γιώργο Μπακόλα σε πειθαρχική επιτροπή. Καταστάσεις που μάλλον απασχολούν και τους μεν και τους δε περισσότερο από το πραγματικό και υπαρκτό πρόβλημα της επαναλειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας. Εβίβα. Διαβάστε τη ροή των γεγονότων εδώ.

summer

Ταινίες για ένα αξέχαστο καλοκαίρι: Επειδή μερικά από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου ξεκινούν και τελειώνουν με το καλοκαίρι, για κάθε μέρα του Ιουλίου θυμόμαστε τις ταινίες που δεν ξεχάστηκαν με τον ερχομό του φθινοπώρου. Δείτε τις ξανά μαζί μας εδώ.

escobar

O Μπενίσιο Ντελ Τόρο είναι ο Πάμπλο Εσκομπάρ Οχι ακριβώς μια βιογραφία του νονού των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, το «Paradise Lost» του πρωτοεμφανιζόμενου Ιταλού Αντρέα Ντι Στέφανο δίνει την ευκαιρία στον Μπενίσιο Ντελ Τόρο να υποδυθεί ακόμη ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ταλέντου του. Η τελειότητα της επιλογής φαίνεται ήδη από τα πρώτα υλικά.

gravity

To 70o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ακυρώνει τη βαρύτητα Με το πολυαναμενόμενο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν θα ανοίξει επίσημα την αυλαία του η 70ή Mostra, κλείνοντας ήδη θέση στο εναρκτήριο κόκκινο χαλί της για τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ. To «Gravity» ήταν από τους τίτλους που όλοι περίμεναν πως θα κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκινάει φέτος στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, με Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και για το Φεστιβάλ εδώ.

cinemas

Σαν παλιό σινεμά. Μια ξενάγηση σε υπέροχες, ερειπωμένες κινηματογραφικές αίθουσες, φτιαγμένες σε μια εποχή που τα σινεμά ήταν εξίσου μεγαλόπνοα όσο και οι ταινίες. Αίθουσες που ακόμη και σήμερα, ερειπωμένες κι άδειες εξακολουθούν να κόβουν την ανάσα. Δείτε τις εδώ.

Coming Attractions

pacific

«2.500 tons of awesome»: το πραγματικό τέρας στο «Pacific Rim» είναι ο άνθρωπος! Λίγες μόνο ημέρες πριν την έξοδο της στις αμερικανικές αίθουσες, η νέα ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κυκλοφορεί το τελικό της τρέιλερ, το οποίο επικεντρώνεται στον άνθρωπο. Πριν αυτός γίνει το απόλυτο τέρας... Δείτε το τρέιλερ εδώ.

«Adieu au Langage»: ο Ζαν Λικ Γκοντάρ γυρίζει Ενώ η καινούρια του 3D ταινία πλησιάζει στην ολοκλήρωση των γυρισμάτων της, η εφημερίδα Liberation επισκέπτεται το συνεργείο. Η νέα ταινία του Γκοντάρ θα είναι αναμφίβολα διαφορετική, αν κι εξακολουθούμε να μην είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς θα είναι. Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες, πληροφορίες και το τρέιλερ.

«Oι οικογένειες μπορούν να έχουν πολλά σχήματα. Ακόμη και παραλληλόγραμμο»: τρέιλερ για το «The Boxtrolls» της Laika. Αυτή είναι η νέα ταινία της εταιρίας πίσω από το «Coraline» και το «Paranorman» και μοιάζει υπέροχη! Δείτε το τρέιλερ εδώ.

«Belle et Sébastien» Η ιστορία μιας υπέροχης φιλίας, τώρα και στο σινεμά Υπήρξαν δημοφιλή βιβλία, τηλεοπτική σειρά που αγαπήθηκε πολύ, anime κι έμπνευση για ένα υπέροχο συγκρότημα. Τώρα η ιστορία ενός αγοριού και του σκύλου του φτάνει ως τη μεγάλη οθόνη. Δείτε το teaser εδώ.

What’s on the telly?

moonlighting

Βλέποντας τηλεόραση ένα επεισόδιο τη φορά #2: «Moonlighting», Atomic Shakespeare Κάθε Σάββατο αυτού του καλοκαιριού, το Flix κάνει επαναλήψεις σε μερικά από τα σημαντικότερα επεισόδια στην ιστορία της τηλεόρασης, θρυλικά επεισόδια σπουδαίων σειρών, τα οποία ξεχωρίζουν τόσο ως μεμονωμένες ιστορίες, αλλά και ως αντιπρόσωποι των σειρών τους. Αφορμή να επισκεφθούμε ξανά μερικά από τα αγαπημένα μας τηλεοπτικά σύμπαντα, ή μια προσπάθεια συλλογής επεισοδίων που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους την διάκριση του κλασικού αριστουργήματος.

Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα