Φεστιβάλ / Βραβεία

To 70o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ακυρώνει τη βαρύτητα

στα 10

Με το πολυαναμενόμενο «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν θα ανοίξει επίσημα την αυλαία του το 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κλείνοντας ήδη θέση στο πρώτο κόκκινο χαλί του για τους Τζορτζ Κλούνεϊ και Σάντρα Μπούλοκ.

To 70o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ακυρώνει τη βαρύτητα

To «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν ήταν από τους τίτλους που όλοι περίμεναν πως θα κάνει την πρεμιέρα του στο επερχόμενο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που ξεκινάει φέτος στις 28 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτεμβρίου, με Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής τον Μπερνάρντο Μπερτολούτσι.

Μόλις ανακοινώθηκε λοιπόν πως η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας που στέλνει τον Τζορτζ Κλούνεϊ ξανά στο διάστημα (μετά το «Solaris» του Στίβεν Σόντερμπεργκ), θα προβληθεί εκτός διαγωνιστικού τμήματος ως το επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν συμμετέχει στο Φεστιβάλ Βενετίας, μετά το 2001, όταν το «Θέλω και τη Μαμά σου» είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερου σεναρίου και το βραβείο για τους δύο ηθοποιούς του (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα) και μετά το 2006, όταν τα «Παιδιά των Ανθρώπων» είχαν κερδίσει το βραβείο καλύτερης φωτογραφίας για τον Εμανουέλ Λουμπέζκι, ο οποίος είναι και ο διευθυντής φωτογραφίας του «Gravity».

2

Το «Gravity» μπορεί λοιπόν να μην βάζει τον Κουαρόν στην κούρσα για τον φετινό Χρυσό Λέοντα, αλλά δίνει στο Φεστιβάλ την πρεμιέρα που του ταιριάζει, με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τη Σάντρα Μπούλοκ να ετοιμάζονται ήδη για το πρώτο κοκκίνο χαλί της διοργάνωσης. Στο φιλμ υποδύονται δύο αστροναύτες που μένουν χαμένοι στο διάστημα προσπαθώντας να επιβιώσουν, σε μια κινηματογραφική εμπειρία που ο Κουαρόν έζησε με τον χειρότερο τρόπο, αφού η ταινία άλλαξε πρωταγωνιστές και χρονοδιάγραμμα παραγωγής αρκετές φορές πριν ολοκληρωθεί.

Ποιες άλλες όμως ταινίες περιμένουμε να δούμε σε παγκόσμια πρώτη στο 70ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τις προβλέψεις του Flix.


Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Gravity»: