Industry

Ελάτε να σας πάμε μια βόλτα στην έκθεση του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο LACMA

στα 10

Μπορεί να μην είναι σε κανέναν μας εύκολο να επισκεφθεί το Λος Αντζελες και την έκθεση που διοργάνωσε το LACMA για τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, αλλά ένα βίντεο μας μεταφέρει στους χώρους του μουσείου και στα σπάνια εκθέματα. Ελάτε μαζί μας λοιπόν...

Ελάτε να σας πάμε μια βόλτα στην έκθεση του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο LACMA

Από το φθινόπωρο του 2012, το Μουσείο Τέχνης του Λος Αντζελες (LACMA) φιλοξενεί την «Στάνλεϊ Κιούμπρικ» έκθεση του. Σπάνιες φωτογραφίες του για το περιοδικό «Look», σενάριά του με χειρόγραφες σημειώσεις, κάμερες, φωτογραφίες από τα γυρίσματα, κουστούμια και αντικείμενα των ταινιών του ήταν από τον προηγούμενο Νοέμβριο στη διάθεση του κοινού που είχε την τύχη να βρεθεί στο Λος Αντζελες και να επισκεφτεί το μουσείο τέχνης.

Μπορεί λοιπόν να έχετε δει σκόρπιες φωτογραφίες σε εφημερίδες, περιοδικά και να απολαύσατε μία instagram ξενάγηση όπως σας την μετέφερε το flix. H Stanley Kubrick Archive έκθεση έμοιαζε έτσι κι αλλιώς ένα μεγάλο δώρο για τους σινεφίλ από τα λίγα πράγματα που είχα υπόψη μας.

Σήμερα όμως έχουμε βίντεο. Καθώς η έκθεση λήγει την Κυριακή, μία μονταρισμένη περιήγηση στους χώρους, τους τοίχους, τις βιτρίνες του LACMA είναι στη διάθεσή μας για να χαζέψουμε έστω και από μακριά.

Πιο αναλυτικά, η έκθεση επικεντρώνεται σε αντικείμενα από την «Λολίτα», το «SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα», την «Λάμψη», το «2001: Οδύσσεις του Διαστήματος», το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» και τον «Barry Lyndon». Οχι ότι δεν υπάρχουν δείγματα και της υπόλοιπης καριέρας του σκηνοθέτη, αλλά αυτές οι ταινίες έχουν την μεγαλύτερη παρουσία και βαρύτητα.

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι η έκθεση (την οποία υπογράφουν οι curators του Deutsches Filmmuseum, Frankfurt am Main) θα μεταφερθεί σε νέο χώρο, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμα που. Μακάρι να επιστρέψει στην Ευρώπη και να έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε.

Προς το παρόν απολαύστε το βίντεο.

Περισσότερος Στάνλεϊ Κιούμπρικ: